請問去南韓, 用lg pro 2 好定iphone 6s 好?

去南韓會帶兩部電話,一部做pocket wiif, 另一部打電話

我會買smc 數據咭,去南韓會用sk telecom, 請問用lg pro 2 好? 定係iphone 6s 好?

6s 同 G pro 2 差咁多代....6s 九成收 data 快d
但 iphone hotpot 又好麻麻
兩部帶慢慢試

6s

buy pocket wifi  , 吾好用手機SHARE, 好食電的.

pocket wifi 用到20 小時

用手機放WIFI 會好鬼快冇哂電……

我之前去日本用lg g pro 2 放wifi ,lg g pro 2 wifi 好勁,coverage 有15m 半徑

起鹿身島用CMHK 日本卡(softbank), 下載最快5MB, 但唔係所有地方都收到,粒電由朝早8:00, 用到下午3:00, 仲有30% 電

之後起沖繩,用SMC 日本卡(softbank),下載最快20MB,好多地方都收到,粒電可以用一日,唔駛換電

LG G PRO 2 只支援FDD LTE 1800MHZ 和2600MHZ ,如果SK TELECOM 係用1800MHZ 和2600MHZ 就沒有問題了

但如果SK TELECOM 好似SOFTBANK 咁用TDD LTE, 咁LG G PRO 2 的接收就無IPHONE 6S 咁好了

buy pocket wifi  , 吾好用手機SHARE, 好食電的.
貧果 發表於 2016-6-20 18:09

買個pocket wifi 要成千蚊,其實我部lg g pro 2 只係spare 機,所以唔考慮pocket wifi 了

pocket wifi 用到20 小時

用手機放WIFI 會好鬼快冇哂電……
必殺技 發表於 2016-6-20 19:27

咁要睇下乜電話,如果用6s & LG 一定食電,如果用ms 640Xl 都有20hrs 倒...仲可帶多粒後備電...
有d电话support LTE頻譜俾 wifi pocket 多得多,有d仲可鎖死LTE

要SHARE就肯定唔係用電話
係用電話呢2部都唔係咩好選擇,2部電都唔夠玩HOTSPOT

你而家係用黎再SHARE比其他野?
定只係用呢2部電話咋?
剩用呢2部電話就冇所謂

要SHARE就肯定唔係用電話
係用電話呢2部都唔係咩好選擇,2部電都唔夠玩HOTSPOT

你而家係用黎再SHARE比其他 ...
tuyylihk 發表於 2016-6-21 09:15

我係同屋企人去旅行,部lg g pro 2 當pocket wifi ,放wifi 比我部iphone 6s 同屋企人的電話用