[操作疑難] 大陸兒童手表 2G GSM一問?

剛剛買了大陸兒童手表,好似話GSM+開上網(GPRS)先可以work!之前試個Hello卡,只可以通到電話,但無上網!

找了資料,好似香港行GSM的電訊商只有 CMHK和 數X通。

而CMHK有好似有分 :自己的儲值卡,happy telecom的語x王和華龍卡,對嗎?
數x通:好似無新客上2G

想問下ching,邊到最平呢?

HELLO 有冇開PLAN?
BTW買左幾錢,深水埗見有人賣3幾百,唔記得實際幾錢
平到我想買黎玩
卡我唔清楚邊隻一定用到,有上網既話唔係會手機自動4G轉3G跳黎跳去咩,2G我唔清楚但係應該都收到呀?
另外CSL親子定位聯通都有哩類服務。
利申:非聯通打手,哩期講得太多聯通,用$10卡巴人既窮人

其實所有數據如收唔到4/3G就自然用2G上網,近期華龍卡可能啱ching

回覆 3# 格拉底

真的?hello卡行2G可以上網嗎?

回覆 2# bbsunny

淘寶買 89蚊人仔!

回覆  bbsunny

淘寶買 89蚊人仔!
D@niel 發表於 2016-6-24 11:10

我以前有衝動淘隻,但係佢連大陸都要分網,我唔知香港係咪真係用到

回覆  格拉底

真的?hello卡行2G可以上網嗎?

可以……hemat, 中移動,聯通都set死2g,只要有訊号就“可能”上到網,個2G真係好慢

回覆  bbsunny

淘寶買 89蚊人仔!

不如你講下俾條淘寶LINK我睇下 我都想買,同埋要佢應該都係收GPS同AGPS,因為聯通係可以定到番大陸都得
    HELLO 2G電話收得好差,唔覺得上網會好所以我覺得你應該睇下CSL或者聯通哩類有做定位既公司。CSL 3G AGPS WPS,聯通GPS同AGPS。始終佢地有做緊既話應該會收得好啲掛。純粹係覺得,無實際用過真係保證唔到啲咩

剛剛買了大陸兒童手表,好似話GSM+開上網(GPRS)先可以work!之前試個Hello卡,只可以通到電話,但無上網 ...
D@niel 發表於 2016-6-24 10:16

1. 4 個大台都有 2G 上網,應該唔關事,或者係接收弱

2. 手錶有冇得睇/set APN, 有 voice 冇 data 最可能錯 APN.

via HKEPC Reader for Android

回覆 8# bbsunny

https://detail.天貓.com/item.h ... amp;id=524500424262