去南韓,請問有咩儲值咭好介紹?

平時用開CMHK 漫遊咭,原來南韓接聽要成$25/mins

仲貴過我本身SMC 個月費plan, smc 只係$9.8/mins

請問南韓有咩儲值咭好介紹?

thanks!

香港聯通 漫遊王
http://www.cugstore.com/hk/prepaid-sim-card/roaming-sim.html

via HKEPC Reader for Android

香港聯通 漫遊王

c14101 發表於 2016-7-3 23:31

唔該師兄,不過呢張咭原來得micro sim ,我用iphone , 唔想剪咭

請問去門市有無得轉nano sim?

有個POST話HAPPY 咭好用。

有個POST話HAPPY 咭好用。
SGEPC 發表於 2016-7-3 23:47

我理解係樓主問語音漫遊電話卡, happy 只有數據沒通話

今日問過聯通門市,原來漫遊王無nano sim...............

暫時csl, three, smc 和cmhk 的儲值咭,南韓接聽都要$25/min

smc 月費plan 就$9.8/min

我理解係樓主問語音漫遊電話卡, happy 只有數據沒通話
c14101 發表於 2016-7-4 12:24

係呀,我問語音,數據咭我買左smc 果張數據咭,smc 始終有保證,去到當地有咩事可以打去smc 小佢地

係呀,我問語音,數據咭我買左smc 果張數據咭,smc 始終有保證,去到當地有咩事可以打去smc 小佢地 ...
ronan 發表於 2016-7-4 21:34

反正你有 data card, 應該都係放在用開的 iPhone
漫遊王咪搵部用 micro sim 既舊 3G 機插起用

反正你有 data card, 應該都係放在用開的 iPhone
漫遊王咪搵部用 micro sim 既舊 3G 機插起用

via HKEP ...
c14101 發表於 2016-7-4 21:53

我諗住張數據咭插起部lg pro 2 放wifi 用,因為lg g pro 2 可以換電

依家要正如師兄所講,iphone 用數據咭上網同放wifi ,lg pro 2 打電話用

平時用開CMHK 漫遊咭,原來南韓接聽要成$25/mins

仲貴過我本身SMC 個月費plan, smc 只係$9.8/mins

請問南 ...
ronan 發表於 2016-7-3 23:09
https://www.skroaming.com/usim/advance_payment.asp