求4G中移卡試速度

CHING近期見中移有新一家人組合PLAN,本身合約差不到期,想買張卡測速後如OK先轉台。想問買邊款儲值卡可行全速4G測試呢? 48蚊紅卡可以嗎?謝謝

CHING近期見中移有新一家人組合PLAN,本身合約差不到期,想買張卡測速後如OK先轉台。想問買邊款儲值卡可行 ...
monster2016 發表於 2016-7-7 17:00

紅卡開卡頭兩日送 500mb, 最啱 speed test

不過 4G test 2-3 次已玩晒  

via HKEPC Reader for Android

4G band7頻段test
地點:長沙灣保安道漢花園
時間:16:15

4G band40頻段ca band40 20MHz+band40 10MHz
地點:長沙灣青山道
時間:16:32

比CHING你參考下
最好都係自己買張黎test

4G band7頻段test
地點:長沙灣保安道漢花園
時間:16:15

4G band40頻段ca band40 20MHz+band40 10MHz
地點 ...
日本和牛 發表於 2016-7-7 17:49

Ching 請問點 check 4G 用緊邊條 band?

回覆 5# c14101

三星機 電話撥號介面打*#0011#
其他機就唔太清楚啦 因為我係用三星機

回覆  c14101

三星機 電話撥號介面打*#0011#
其他機就唔太清楚啦 因為我係用三星機 ...
日本和牛 發表於 2016-7-7 17:56

華為 我唔識入工模  
請問有冇 app 睇到?

最 最 最緊要係地鐵測試

回覆 8# qwerty007

CMHK藍田地鐵站 4G test
當時接收緊band3頻段 5MHz

CMHK藍田站 3G test