張東莞毛上了4G

昨天上珠海、發覺張東莞毛上了4G, 以前是用開3G的。而張一卡兩號0月租依然用3G。同一部機試。大家都在一起沃兌換了100M 免費流量。上10010.com check, 兩張卡都已被開通4G。兩張卡同為64K USIM。有冇兄台知為何張一卡兩號0月租神卡上不了4G ??

昨天上珠海、發覺張東莞毛上了4G, 以前是用開3G的。而張一卡兩號0月租依然用3G。同一部機試。大家都在一起 ...
sperm 發表於 2016-7-10 10:25

因為所謂卡神唔係無敵,都有缺點

上到4G LTE不等於高速。 東莞毛的4G係唔係高速?
1卡2號係2G底 用3G網。但仍然係512k

1卡2號係2G底 用3G網。但仍然係512k ...
suiyan 發表於 2016-7-10 13:26

東毛係2G底用到4G網,仍然係4G網速

1卡2號係2G底 用3G網。但仍然係512k ...
suiyan 發表於 2016-7-10 13:26

呢個算唔算係高速4G呢?

東莞毛係2G底用到4G網, 勁爽、簡宜爽歪歪!!!

開心大發現
上年已經免費提速啦

1卡2 咩豬都係512

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

1卡2 咩豬都係512  

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone
stta800 發表於 2016-7-10 17:02

其實夠用, 用得幾多

其實夠用, 用得幾多
jacky0101 發表於 2016-7-10 18:34

其實行得快咗,個流量真係可以大好多。
以前返去幾日,攞個一起沃100MB都可以捱到一個星期。
依家返去,一日都已經差唔多100MB(或者係因為Whatsapp啲人多咗send圖。)
所以,依家都懶得日日去玩一起沃攞流量,直頭返去就俾$5/日/1GB流量用算,唔使就住就住咁用。