想請問有無師兄用緊中國移動香港 家居固網攜號服務?

考慮給老人家用, 想請問用緊家居固網攜號服務的師兄有無大問題?

謝謝!

考慮給老人家用, 想請問用緊家居固網攜號服務的師兄有 ...
bbaeric 發表於 2016-7-14 20:01

家居固網攜號服務, 係飛手機接收固網個電話來電,  用唔到個固網號打出, 打出的電話係手機的號碼.

而且係跟手機月費服務的戶口.

回覆 1# bbaeric

本人用緊中,已經用了2個月,冇大問題,如果閣下唔介意打出時候要用其他號碼就得!

用梗,但我的號碼由CMHk提供

中國移動香港 家居固網攜號服務無需簽約,再攜號碼轉用其他的固網服務 (e.g PCCW, 和記) 應該無大問題???

回覆 5# bbaeric

預30天通知對方帶號碼去新台,以及留意截數日!

有無師兄知道 中國移動香港 家居固網攜號服務,
係咪要開個中國移動香港既流動電話plan先有 $15 ...

*本身用緊 新世界嘅“隨身固網服務"

回覆 7# mankowk

本身系中移動月費月戶先可以申請!

有無師兄知道 中國移動香港 家居固網攜號服務,
係咪要開個中國移動香港既流動電話plan先有 $15 ...

*本身 ...
mankowk 發表於 2016-7-16 18:00

你要留意.  固網帶number要30天通知. 佢31/8玩完.  即係你最遲7月尾前要入紙.
仲有15日. 留意呀

我自己都係用新世界養number.  申請帶左number去信通養number plan. $28一個月. 整個月無用過唔收費.

你要留意.  固網帶number要30天通知. 佢31/8玩完.  即係你最遲7月尾前要入紙.
仲有15日. 留意呀

...
suiyan 發表於 2016-7-16 21:26

固網帶number要30天通知???

本人用緊和記 3 家居電話, 如果攜號碼轉用中國移動香港 家居固網攜號服務, 要唔要30天通知和記 3 ???

謝謝!