傳c台會學T Mobile,pokemon go數據免費任用(數記打手勿入)

c台將成為呢個XXgame的宫方合作伙伴
只要香港server一開就.....

Pokémon GO手機遊戲大熱,呢款結合AR實景遊戲必定會用大量手機上網Data,雖然香港版仲未推出,但香港電訊(6823)旗下CSL Mobile今日宣佈,將向旗下CSL及1010客戶,提供免費無限數據玩Pokémon GO!

CSL又指,呢項優勢同時會提供俾11歲至17歲人仕而設的 CSL「學生SIM Plan」,等各位精靈訓練員唔使擔心數據流量,可以日日鍛練去取勝!

不過講咗咁多,就算有得免費無限數據去玩,首先Pokémon GO推出香港版先得,究竟任天堂幾時出港香版呀?

http://hkm.appledaily.com/detail ... mp;category=instant

已公佈

https://m.eprice.com.hk/mobile/news/16779/1/

confirmed

c台將成為呢個XXgame的宫方合作伙伴
只要香港server一開就.....
cpk 發表於 2016-7-21 14:18

應該唔係合作伙伴
 係香港server 擺左係pccw咪得

回覆 4#
但其他台不會提供相同優惠嘛

回覆  冷
但其他台不會提供相同優惠嘛
cpk 發表於 2016-7-21 15:37

你岩,我等數碼通班人入黎話隻game邊好玩架

應該唔係合作伙伴
 係香港server 擺左係pccw咪得
冷 發表於 2016-7-21 15:34

睇完份官方犒﹐對PCCW而言只不過係想間接sell張 tap & go﹐講到明可以用來買道具。

即係﹐pokemon go 是否有同PCCW合作﹐已經不是大關係。
其他台如果可以借到隻game去宣傳到其他服務﹐一樣可以借免數據去「谷」的。

我又唔排除免數據﹐係要用戶本身有tap & go才有優惠。
結終條款細則未講出來。

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/3145/206020/
csl. 今日發新聞稿表示,將會推出 Pokemon GO 免費無限數據給予 csl. 及 1010 客戶,令到用戶可以隨意地玩 Pokemon GO 唔洗為數據而煩惱,而且呢個免費無限數據都係適用喺最平 $98 有 2.5GB 4G 全速數據嘅「學生 SIM Plan」。呢個暑假各位有仔女嘅網友可以俾個機會佢地出街行下,唔洗成日躲喺屋企到打機。同時只要有 Tap&Go 就可以在 Play Store 及 Apple Store 中購買 Pokecoins。

睇完份官方犒﹐對PCCW而言只不過係想間接sell張 tap & go﹐講到明可以用來買道具。

即係﹐pokemon  ...
peter_chan 發表於 2016-7-21 15:45

外國T Mobile好似首先要裝個app 登記做會員同啟用先有免費數據
未知csl 會點做法

即係﹐pokemon  ...
peter_chan 發表於 2016-7-21 15:45

課金用一般信用卡都買到啦,你講 Tap&Go 重點係就快係apple pay用到(可能有特別優惠)

回覆 7# peter_chan
你錯了
c台同中移不能直接在賬單扣google play$,但T&G綁定戶口後可以從T&G內扣除,所以c台會咁sell
我現在都係咁做