香港聯通 - 大學/大專學生4G優惠 ($180/6GB 免隧道費)

4G月費計劃6折,合約期內豁免每月行政費..

http://www.cugstore.com/student/student2016-zh.html

利申:唔係 Sales、唔係做電訊,唔使pm。

我係公開大學遙距課程學生,唔知可唔可以,
但都係csl學生plan低啲,雖然我申請唔到

回覆 2# dogdoghk

落門市問過要有本地大專學生證先登記得,唔接受外國學校既學生證,OU 就真係唔知。
其實個 Plan 算抵,$180/6GB 免$18 隧道費,應該用3HK 既 Network,價錢比3HK 平,而且 6GB Data 可以中港共用,合約期12 個月唔使被綁太耐。

回覆 3# jimshuihk

thanks ching!
最吸引係中港數據共用+無限通話分鐘

回覆  jimshuihk

最吸引係中港數據共用+無限通話分鐘
dogdoghk 發表於 2016-7-27 11:11

中港數據對大陸落黎香港讀書就好有用,香港學生用途就少

回覆 5# lasally

利申:半工讀本土派人仕

回覆 4# dogdoghk

尋晚上官網用外國大學既學生證登記又得喎,官網登記要upload身分證、學生證,過程係煩d ,但尋晚登記今日就收到 SIM Card,都幾有效率。。。Ching 可以一試。

SIM Card

回覆 7# jimshuihk

網上搞GOOD!
你用咩PLAN?
考慮中!
你幾時開PLAN?可以的話試下質數係點。。。。。THX!

回覆 8# dogdoghk

$180/6GB 嗰個Plan,攪緊轉台,要8月頭先試到

回覆 9# jimshuihk

我用緊csl免費sim至10月中,但想開多張卡for工作用
等你到時報告