[操作疑難] 要去外國想keep香港電話number

我今個月完約電訊數碼無限plan
但喺要去外國2年,想keep 翻電話號碼
呢家8月到1月都係香港,2月先走
電話可以用雙卡,平時一個月用2-3GB data
我係唔係轉一個最平MNP電話卡加多張上網卡,頂住呢幾個月時間同之後keep 翻電話號碼
有冇邊張卡推薦
謝謝

如果人在香港,Keep 冧巴最平就梗係 Hello,$20 就可以延長有效期 180日
不過如果人在番邦要靠靠網上增值,咁就最低消費 $50,SMT、CMHK 都無分別

如果人在香港,Keep 冧巴最平就梗係 Hello,$20 就可以延長有效期 180日
不過如果人在番邦要靠靠 ...
wukw 發表於 2016-7-31 13:18

買定4張hello 增值券

Mingcheung 發表於 2016-7-31 15:56

Or ask a friend in hk to recharge

不過如果人在番邦要靠靠 ...
wukw 發表於 2016-7-31 13:18

係唔係呢張
https://www.hkcsl.com/en/Hello-3 ... hilippines-Connect/
另外我想問呢幾個月我仲係香港,邊張卡上網平,我一個月2-3GB data
手機可以雙卡

回覆 5# wongbj
詳細讀第一個summary post應該幫到你
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &from=favorites

Mingcheung 發表於 2016-7-31 15:56

睇路呀!會過期架

走前上番太陽台, 簽$28x24月好過啦. 一次過比哂$. 唔使煩

呢幾個月, 上網就搵上網卡用下囉

核無卡LA
支援海外增值

睇路呀!會過期架
eeeuser 發表於 2016-7-31 19:09

今批18播

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone