移不動死朱舖Plan真係人都顛

今日我得不足1/4時間見到LTE logo, 大部份時間只見H。

尋日又係得大約1/3時間有LTE服務,有D時間仲只見到E。

今日我得不足1/4時間見到LTE logo, 大部份時間只見H。

尋日又係得大約1/3時間有LTE服務,有D時間仲只見到E ...
tamalemon 發表於 2016-8-1 11:38

有無圖睇

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

尋日又係得大約1/3時間有LTE服務,有D時間仲只見到E ...
tamalemon 發表於 2016-8-1 11:38

你部手機大部份時間只見H? "不足1/4時間見到LTE logo" "尋日又係得大約1/3時間有LTE服務"? 在那裡只見H? 同埋用的手機型號,APN設定都會影響接收4G...

你部手機大部份時間只見H? "不足1/4時間見到LTE logo" "尋日又係得大約1/3時間有LTE服務"? 在那裡只 ...
boot 發表於 2016-8-1 13:10

單腳 1800 死豬機?

單腳 1800 死豬機?
peter_chan 發表於 2016-8-1 13:57

唔知樓主係咪用緊單腳1800Mhz,4G機...

佢B7好過B3

回覆 5# boot

可能樓主用緊部電話冇1800or2600頻段 得2300

回覆  boot

可能樓主用緊部電話冇1800or2600頻段 得2300
日本和牛 發表於 2016-8-1 14:24

即係大陸機﹐只支援TD 而不支援FD

回覆 8# peter_chan

CMHK個2300頻段見到天先收到(如果手機支援2300頻段)
   試過係街收到2300 但 一入到商場就冇左

我仲諗住就黎完約, 由SMT過CMHK死豬PLAN.... 貪佢平D

而家睇黎又要HOLD住先