從化卡無得夸區二次實名了(轉名)

啱啱去完佛山移動營業廳,唸住將張卡轉返做自己個名,點知佢話唔做得二次實名(轉名),必須返發卡地區做。
同埋,我張從化卡開咗$10/1G/7日,又上唔到EPC,又開唔到VPN,變咗得物無所用‥‥‥

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

啱啱去完佛山移動營業廳,唸住將張卡轉返做自己個名,點知佢話唔做得二次實名(轉名),必須返發卡地區做。
...
mdws2002 發表於 2016-8-6 12:38

epc係唔洗經vpn一樣上到
上個星期先用過l2tp 同pptp完全無問題

好早之前係sz實左移從

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

epc 一時時上到
我都買過幾次10蚊1gb
買完都係用左幾十mb
香港人用開既網有d用唔到
有d  game 綁左fb帳號都唔得

蟲化唔係不嬲要翻广州搞咩?
或嗰特定幾間嘅深圳……

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D3
其實有集中帖
可能咁岩你去個間做唔到
ching用邊隻vpn?

epc係唔洗經vpn一樣上到
上個星期先用過l2tp 同pptp完全無問題

好早之前係sz實左移從

via HKEPC  ...
lazyqueen 發表於 2016-8-6 13:18
我只可以話個情況好怪。
因為我當時係度飲緊茶,兩部手機攞咗出嚟,一部行聯通(一起沃100MB),一部行移動($10/1GB/7日),咁就梗係用多流量嗰部嚟上,但就發覺EPC個App(非官方嗰個),一直都開唔到;咁我以為係死Server,跟住用聯通嗰部就正正常常。
好,以為係被Block,咁就試下連VPN,但係都係連唔到。以為係假像網絡收唔到,係度load空氣,但係本地網佢又上到,真係俾佢吹漲。

其實有集中帖
可能咁岩你去個間做唔到
stta800 發表於 2016-8-6 23:01
可能係我嗰間做唔到,都有咁嘅可能。因為事後問返係移動做嘅朋友,佢話以前係得,但近日移動轉新系統,可能廣州嗰邊已經轉咗,但佛山呢邊要下星期先轉。所以新舊系統不能做呢個手續定係移動真係收緊呢個政策?就日後先知啦。

其實有集中帖
可能咁岩你去個間做唔到
stta800 發表於 2016-8-6 23:01
呢一刻,移動又可以上到EPC。
至於VPN,今日係試L2TP。

蟲化唔係不嬲要翻广州搞咩?
或嗰特定幾間嘅深圳……
USB3.1 發表於 2016-8-6 16:21
因為我之前都係見有人話移動可以夸區實名,所以去試下。好彩今日都唔算係要等得耐。