【急】keep 家居電話號碼,想飛去手提,有咩方案?本來嘅新世界飛線服務9月1日起同hkbn合併後會停止服務。

問過中移動嗰個15蚊只可以飛去佢地嘅月費plan號碼。。。。

有冇好提議?

Comnet 15蚊 PF1 plan

PF1
家居固網攜號服務
連接數據並使用應用程式接聽/ 打出電話 (固網號碼如常於對方手機上顯示)
HKD15
set好飛手機號碼免付加費. 飛固網號碼逐分鐘再計錢. 5毫
https://www.comnet-telecom.com.hk/hk/aboutus/news-events/51

轉載: 無左新世界可以點算
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1[/url]

Comnet 15蚊 PF1 plan

PF1
家居固網攜號服務
連接數據並使用應用程式接聽/ 打出電話 (固網號碼如常於對方 ...
suiyan 發表於 2016-8-6 22:22

$15 plan,  飛去 手機 或 固網 接聽都唔收錢。

用嚟打出每分鐘 五毫

3台hello喂

via HKEPC Reader for Android

$15 plan,  飛去 手機 或 固網 接聽都唔收錢。

用嚟打出每分鐘 五毫
tatata 發表於 2016-8-6 22:33

我問過. 飛固網號碼要收錢.
我仲問佢識得分別. 佢話 非 5 6 9 就係固網
佢話固網要俾個乜叉專利費
我再問. 飛返去你地公司既$25 plan. 用緊你地公司服務架喎.
答: 總之係飛固網號碼就要收5毫, 不論係信通 還是其他公司
請你去確認一下, 如果被收錢就無謂

條款及細則

1. 客戶須以香港身份証或公司商業登記證申請, 申請時需要提供身份證或商業登記證複印件,連同填好的申請表格傳真至31101950或電郵至 cs-online@comnet-telecom.com

2. 合約期24個月,需要全額預繳;如以信用卡自動轉賬,可免預繳(須填信用卡自動轉賬授權表,並提供信用卡正面複印件)。

3. 來電轉撥至香港固話號碼或從智能手機客戶端致電香港本地號碼,每分鐘費用為HK$0.5。

4. 細則及條款詳情,請參閱申請表格。信通電話(香港)有些公司保留對藝術優惠條款細則之最終決定權,如有更改,恕不另行通知

我問過. 飛固網號碼要收錢.
我仲問佢識得分別. 佢話 非 5 6 9 就係固網
佢話固網要俾個乜叉專利費
...
suiyan 發表於 2016-8-7 10:04

我簽約時只包飛線手機
飛線固網要5亳1分鐘
現在有冇改就唔知啦

via HKEPC Reader for Android

講番原則問題, 新世界只服務到你 31日  23:59:59秒,

到9月1日 00:00:01 你無俾錢佢,佢可以唔 show 你任 ...
otherphonepc 發表於 2016-8-7 12:58

佢已經做晒電訊管理局要佢做既野. 比足夠時間叫我地帶走number
8月31日前都唔走number, 即代表唔需要和唔再用那個號碼.