聯通在珠海的信號不穩

昨天,和朋友到珠海一天遊。使用了一卡兩號0月租。在珠海很多時都出現E字,偶有H或3G,但很快又跌落E。搞到地圖也用不了。而我家大人使用移動4G,好似很穩定。有冇親,可分享下聯通在珠海的3G或4G的使用經驗。

昨天,和朋友到珠海一天遊。使用了一卡兩號0月租。在珠海很多時都出現E字,偶有H或3G,但很快又跌落E。搞到 ...
sperm 發表於 2016-8-18 08:46

零月租比你用到3G網都限速512k

我要求不高,能用3G,開到地圖便行。但昨天大部分時間是2G。我估計是聯通3G網在珠海的問題。

回覆 1# sperm
我早期用真“聯通一卡雙號O月租”在珠海、白蕉、横琴、灣仔和井岸一帶工作,用電話和數據都穩定,我去到珠海長隆都收到3G...

昨天,和朋友到珠海一天遊。使用了一卡兩號0月租。在珠海很多時都出現E字,偶有H或3G,但很快又跌落E。搞到 ...

其實你自己都試咗。
如果排除咗你手機嘅問題,咁好大機會真係聯通嘅網絡出現問題。

不過,我自己嘅個人經驗(非珠海),就係聯通嘅4G會用得比移動嘅爽好多。
尤其係室內嘅時候。

回覆 5# mdws2002

仲以為聯通3g爽,移動4G爽。因為大陸政策偏幫移動4G

回覆  mdws2002

仲以為聯通3g爽,移動4G爽。因為大陸政策偏幫移動4G
sperm 發表於 2016-8-18 14:03

至少我最近嗰次係咁囉。
兩部手機,一部聯通4G,一部移動4G。
打開本地網頁(國內),上EPC,連線VPN返香港,都係聯通佔優。

有冇親,可分享下聯通在珠海的3G或4G的使用經驗。 ...

亲.

你開的是那個地圖??

高德

又想沫黑乱通

posted by mobile