中國聯通一卡兩號 1314開頭既號碼想實名? 有無ching 有經驗?

我有一張(仲係弘創富通)的聯通深圳0月費1卡2號張都係1314如意通。張咭仲未實名。最近,因為支付寶實名問題, 想要一同實名這張如意通卡. 想請教一下有無ching 有經驗? 張深圳咭是如何的辦實名的? 具體在哪裡辦實名的?

算把啦.  支付寶大陸版都就快唔用.  10月推出香港版支付寶. 香港用港幣折算. 即時匯率. 港幣充值. 香港手機認証

支付寶獲批儲值支付牌照 先推港幣帳戶
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finan ... 0825_00842_001.html

支付寶10月推港幣增值服務 可於便利店充值
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finan ... 207015114dbfb3a647a

算把啦.  支付寶大陸版都就快唔用.  10月推出香港版支付寶. 香港用港幣折算. 即時匯率. 港幣充值. 香港手機 ...
suiyan 發表於 2016-8-31 23:08

多謝師兄提點,支付寶仲有成千人仔系裏面,ching 知唔知點樣先可以攞得返?

多謝師兄提點,支付寶仲有成千人仔系裏面,ching 知唔知點樣先可以攞得返? ...
angelche 發表於 2016-9-1 00:47

實名支付寶同實名電話卡係兩回事。淨係想取回支付實內人仔根本無需實名電話卡

實名支付寶同實名電話卡係兩回事。淨係想取回支付實內人仔根本無需實名電話卡 ...
lasally 發表於 2016-9-1 07:34

多謝師兄回复,因為我都想保留一張,自己名的0月費卡,所以惗住上深圳,順便一齊做銀行卡電話卡實名.

正統方法係你要搵弘創富通公司嘅張小姐,佢每個月一次會幫人响深圳福田站聯通搞過戶。
非正統方法係你搵間可以唔洗上手卡主在場嘅聯通搞實名。

你可以search下舊post,之前已經討論過好多次。

攞埋大卡套直接上東門步行街間聯通營業廳辦手續

正統方法係你要搵弘創富通公司嘅張小姐,佢每個月一次會幫人响深圳福田站聯通搞過戶。
非正統方法係你搵間 ...
kkchuang 發表於 2016-9-1 10:06

多謝回复,發問的同一時間也在爬文,爬文之後發現,張小姐團已經變成了要食自助餐,(不知道是否真確?),似乎現在只剩下非正統方法了.

攞埋大卡套直接上東門步行街間聯通營業廳辦手續
wukw 發表於 2016-9-1 10:08

似乎現在只剩下這個方法了.

係呀, 今時今日實名只認卡。唔認人。 不用轉名手續。
憑細卡即時send sms確認為卡主做實名。

支付寶餘額,你可以轉錢去已實名朋友度