7仔八達通 SIM 卡又轉新版 - 要去門市換

咁咪無得好似而家咁唔開卡又嘟盡佢D錢?

https://www.hkcsl.com/tc/Local-Octopus-Prepaid-SIM-Card/

免費轉換八達通SIM卡方法

>>只需攜帶你的NFC 手機#及7-Connect 本地儲值卡,並親臨指定csl 專門店#,便可轉換八達通SIM卡一張及可享升級優惠($20增值券一張)!
# 指定NFC 手機: 詳情 (指定NFC手機型號可能轉變,詳情請瀏覽 http://www.octopus.com.hk)
# 指定csl 專門店:
·   香港銅鑼灣怡和街22號1樓,2樓及地下1 & 2號舖
·   西洋菜街南2J-2Q, 新江大樓地下8號舖
·   新界荃灣眾安街37號荃運樓地下及閣樓
·   新界沙田沙田廣場第三層3號舖
·   屯門啟發徑1-13號4號舖地下
·   新界上水智昌路3 號上水中 心 商場第二層 2023- 2024舖

咁咪無得好似而家咁唔開卡又嘟盡佢D錢?

免費轉換八達通SIM卡方法

>>只需攜帶你的NFC 手機#及7-Connect  ...
Rockman27 發表於 2016-9-7 01:44

搜尋下先問啦⋯⋯

點解要帶手機去

搜尋下先問啦⋯⋯
SGEPC 發表於 2016-9-7 02:28

就係SEARCH完先問 都無人講新安排

CSL剛剛答覆係換張卡必定會開同立即扣$58.

唔知點解無用過新版咭既人答。淨係D無用過新版咭既人用舊版既資料話唔使換。其實已經有post指出咗舊版咭係有八達通number 兮個咭套但新版無。

咁等我用家回答啦。
在七仔買个張7connect, 係無八達通卡號碼。吐唔到.
你祇要帶張卡去門市,佢免費換張新nano 卡比你,印有八達通號碼,你帶唔帶手機應該無人會關心的。換新卡,有20蚊增值卷。但八達通值是0蚊。

呢個 "卷" 係蛋卷,捲埋一起嘅意思,增值券係用 "券" 契據、協議嘅意思.

呢個 "卷" 係蛋卷,捲埋一起嘅意思,增值券係用 "券" 契據、協議嘅意思.
dandytsang 發表於 2016-9-10 18:55

可能佢張券係捲埋呢

1.7 Connect八仔卡一直都係0儲值額,要增值先用得

2.csl只係話“7-Connect 本地儲值卡”免費更換“八達通sim卡”,冇話舊版八仔換新版八仔

不如你買到先,好似未見有人話買過要換的八達通sim

via HKEPC Reader for Android