[操作疑難] 無聊一玩, CSL 4G SIMS + NOKIA 8250

新裝寬頻送SIMS CARD
無聊搵番部舊2G 機試下,
初頭係CSL, 之後變左做SUNDAY
SUNDAY 唔係已經無左喇咩...仲顯示做SUNDAY

因為你部舊手機454-16 454-19 default 係Sunday mobile

因為你部舊手機454-16 454-19 default 係Sunday mobile
suiyan 發表於 2016-9-7 12:08

咁會唔會收我漫遊費?

咁會唔會收我漫遊費?
gnf 發表於 2016-9-7 14:21

只係你部手機太「新」﹐唔識由網狀取到最新的正確網絡商名稱﹐只識在機內出廠時已經儲存的網絡商清單作出顯示﹐所以便會出 SUNDAY/PCCW 這一些舊名。

如果你插 454-00 的SIM 卡﹐應該會出 CSL (無點的舊名)﹐甚至乎 C&W HKT ﹐ 1010 。

顯示的名稱﹐唔會影響收費的。

只係你部手機太「新」﹐唔識由網狀取到最新的正確網絡商名稱﹐只識在機內出廠時已經儲存的網絡商清 ...
peter_chan 發表於 2016-9-7 14:38

明白了! thx !

新裝寬頻送SIMS CARD
無聊搵番部舊2G 機試下,
初頭係CSL, 之後變左做SUNDAY
SUNDAY 唔係已經無左喇咩...仲 ...
gnf 發表於 2016-9-7 11:43

睇唔到,死圖...?

TESTING

csl.

TESTING
gnf 發表於 2016-9-7 21:51

而家仲睇唔到,死圖......

只係你部手機太「新」﹐唔識由網狀取到最新的正確網絡商名稱﹐只識在機內出廠時已經儲存的網絡商清 ...
peter_chan 發表於 2016-9-7 14:38

454-00可能會出「香港電訊」

via HKEPC Reader for Android