請問1o1o共享計劃

1o1o 300速一同享,想請問 1o1o依家普遍收得好唔好? 「300速」係50Mbps上下載速度? 每月約$800 有10GB data 共用,24個月約,3張 sim,2部6s 64GB,算抵嗎?謝謝幫忙!

(因為我用咗儲值卡兩年,唔係好知依家上台月費市況,解答唔到朋友。特此請求意見,謝謝幫忙!)

1o1o 300速一同享,想請問 1o1o依家普遍收得好唔好? 「300速」係50Mbps上下載速度? 每月約$800 有10GB da ...
irhk 發表於 2016-9-21 20:29

我上年都係簽呢個plan,不過就有4張sim.
以通話而言,我覺得我出沒的地方以1010最好收,我同家人工作地方更以1010先收到,cmhk得0格,PCCW-HKT更完全冇信號

我上年都係簽呢個plan,不過就有4張sim.
以通話而言,我覺得我出沒的地方以1010最好收,我同家人工 ...
亞洛日記 發表於 2016-9-25 19:30

謝謝師兄回覆。朋友主要係九龍灣九龍塘太古城柴灣範圍,近幾年都係用3仔,所以打聽一下1010接收情況。

而家應該係375了~
375Mbps最高下載速度/50Mbps最高上載速度.
室外應該都好好, 室內要自己試

而家應該係375了~
375Mbps最高下載速度/50Mbps最高上載速度.
室外應該都好好, 室內要自己試 ...
tmkvtmbrb 發表於 2016-9-26 11:17

謝謝師兄回覆。
我自己有用 hehe卡,雖然都係csl,但係我諗唔可以同呢啲 plan 嘅速度相提並論,畀唔到朋友意見,特此上來請教一下。 謝謝幫忙!

謝謝師兄回覆。朋友主要係九龍灣九龍塘太古城柴灣範圍,近幾年都係用3仔,所以打聽一下1010接收情況。 ...
irhk 發表於 2016-9-26 02:54

呢堆應該冇特別邊個台唔得

主要落差比較大都係西鐵沿線,同埋地鐵地底

呢堆應該冇特別邊個台唔得

主要落差比較大都係西鐵沿線,同埋地鐵地底
tuyylihk 發表於 2016-9-26 11:58

明白,謝謝師兄回覆。

1o1o 300速一同享,想請問 1o1o依家普遍收得好唔好? 「300速」係50Mbps上下載速度? 每月約$800 有10GB da ...
irhk 發表於 2016-9-21 20:29

Ching,

請問邊度問到呢個plan? Thx.

ching, 張月結單係咪 會 show 曬4個SIM no. ?

Ching,

請問邊度問到呢個plan? Thx.
96473289 發表於 2016-9-26 12:19

個plan 係朋友公司嘅offer,見佢張單張,好似只係免咗$39vas,你可以問下1010;之前有師兄都有提到類似 offer ,不過無提及幾錢月費,所以比較唔到。