10月中 cmhk完約, 請問轉3 / csl / smv好?

Cmhk次次由quarry bay至kowloon bay都收吾到/超慢 用到火起
請問ching那個台會比較好?
及請問有無corp sales電話可給我?
Thanks.

買左csl儲值卡試下囉,中國移動地鐵一向都麻麻地, 好想我少搭地鐵冇乜影響

Cmhk次次由quarry bay至kowloon bay都收吾到/超慢 用到火起
請問ching那個台會比較好?
及請問有無corp sa ...
kenneth1226 發表於 2016-9-22 19:42

乜都唔好理,同cmhk講唔續約(緊記,因為可能有自動續約安排),用多大約個半月,睇定d情況有無大變化,突張係有部份頻譜重新分配。

睇下有無新plan,同埋睇下網絡質素有無轉變。

3G頻譜重新分配在即,CMHK係大贏家
忍多一年半載睇下點先

其他台係地鐵入面(地底路線)都唔係好得去邊
我自己用過csl. CMHK SMT 3HK 地鐵入面都冇話邊間係收得好好
今日放工時間搭地鐵玩左幾次speedtest (本人個plan數據量有限)
比CHING你參考下 係幾個站做左speedtest
3HK 彩虹站speedtest
3HK CH.png

3HK CH speedtest.png

九龍塘站

太子站

其他台係地鐵入面(地底路線)都唔係好得去邊
我自己用過csl. CMHK SMT 3HK 地鐵入面都冇話邊間係收 ...
日本和牛 發表於 2016-9-22 22:17

Agree, both cmhk, CSL is bad in mtr
May be mtr problem?

吾該晒多位ching 特別係和牛ching, 多謝晒你的測試
咁我都係先同cmhk講左cut先吧
因為我而家個1gb plan 正價好似200蚊
都比較貴

via HKEPC Reader for Android

我剛上左3, 用corp sales, 佢幫我劏埋部C5, 差不多 $178/ 5G Full speed.

我剛上左3, 用corp sales, 佢幫我劏埋部C5, 差不多 $178/ 5G Full speed.
garykwan 發表於 2016-9-23 09:30

可以pm sale 電話嗎

吾該晒多位ching 特別係和牛ching, 多謝晒你的測試
咁我都係先同cmhk講左cut先吧
因為我而家個1gb plan 正 ...
kenneth1226 發表於 2016-9-23 08:33

係同他們講唔renew﹐唔係停止服務。

睇下他們唔renew會收幾多錢﹐再決定點去處理﹐例如轉去儲值卡(包括其他台)暫用﹐定係貴少少照用。