請教有沒有無限期一卡兩號儲值卡

近日發現儲值卡停左號,應該係太久沒入錢過左期,想問有沒有不會過期的儲值卡?即是不入錢也會保留號碼,最多不能用,一入番錢就自動激活。
每月就算扣少少月費也沒問題。
我而家用緊張一卡兩號係0月租聯通個隻,但如果有無限期一卡兩號儲值卡,我就打算轉號碼了。因為而家停左號要去聯通深圳營業廳搞,覺得太麻煩,又唔知成唔成功。

依家大陸嘅儲值卡已經係冇期限,只要有錢就可以

依家大陸嘅儲值卡已經係冇期限,只要有錢就可以
格拉底 發表於 2016-9-24 18:11

謝謝解答,但為什麼我張卡用不到?因為過左期係朋友推斷,我也不清楚。但事實上我用網上銀行入番人民幣100也用不到。
朋友說過左期就算入錢都冇用。

是不是要做實名認證?

謝謝解答,但為什麼我張卡用不到?因為過左期係朋友推斷,我也不清楚。但事實上我用網上銀行入番人民幣10 ...
italy 發表於 2016-9-24 18:15

login聯通app睇下張卡有乜問題,咁你實咗名未?未實就多數停機

via HKEPC Reader for Android

謝謝解答,但為什麼我張卡用不到?因為過左期係朋友推斷,我也不清楚。但事實上我用網上銀行入番人民幣10 ...
italy 發表於 2016-9-24 18:15

應該係未實名,大陸電訊商一直都叫人實名,講都講咗幾年,大家都當吹水,但依家真係嚴格執行,所以冇實名嘅卡一係死,一係暫停。
我近一年買嘅聯通新卡,都必順去門市實名先用到

login聯通app睇下張卡有乜問題,咁你實咗名未?未實就多數停機

via HKEPC Reader for Android ...
gohkepc 發表於 2016-9-24 18:18

我未做實名認證。是不是我做左實名認證後,張卡就唔會過期(即使長期不入錢)?基本上我想要用個時先入錢,只係保留號碼。

我未做實名認證。是不是我做左實名認證後,張卡就唔會過期(即使長期不入錢)?基本上我想要用個時先入錢 ...
italy 發表於 2016-9-24 18:20

理論上係,如樓上ching講,你先Login返個NO.睇返狀態是否只係暫停,如果係,去深圳任何一間聯通門市實名就開通返,不過另一個topic好似講唔知9定10月尾前必順實名,否則會回收NO.

我未做實名認證。是不是我做左實名認證後,張卡就唔會過期(即使長期不入錢)?基本上我想要用個時先入錢 ...
italy 發表於 2016-9-24 18:20

去實名救返張卡先啦,再唔搞就真係渣都冇

via HKEPC Reader for Android

應該係未實名,大陸電訊商一直都叫人實名,講都講咗幾年,大家都當吹水,但依家真係嚴格執行,所以 ...
格拉底 發表於 2016-9-24 18:19

OK, 謝謝解答,咁我會攞去實名先,另外,請問最近羅湖鐵路站的聯通營業廳是那一間?

OK, 謝謝解答,咁我會攞去實名先,另外,請問最近羅湖鐵路站的聯通營業廳是那一間? ...
italy 發表於 2016-9-24 18:26

一般大家都去東門大陽城營業廳,方便行埋街,食埋嘢