有冇師兄見過呢張怪胎卡

卡身設計係Kabayan,但貼紙寫住$48本地話音儲值卡
我諗住係2G Kabayan賣唔晒,改做$48本地話音儲值卡賣,原則上我以為係本地話音儲值卡
但一開機又發現電話係顯示係Kabayan
我應該當呢張係Kabayan定係本地卡?
有冇師兄用過呢張卡,其實係咪只係一張普通本地儲值卡?
呢張卡可唔可以轉錢?

Kabayan定係本地卡有乜分別? 都係用CMHK 個 network啫.
有priority 之分?

Kabayan定係本地卡有乜分別? 都係用CMHK 個 network啫.
有priority 之分?
FT907 發表於 2016-9-29 16:16

我同意係網絡上係冇分別
我只係想知佢既nature應該係本地卡定係Kabayan card
如果佢係本地卡,$48卡即係每月要扣$2行政費,30日收據得1GB,冇得轉錢
如果佢係Kabayan,即係唔駛扣$2行政費,30日收據有3GB,有得轉錢
同埋想知有冇師兄用過呢隻怪胎卡

我同意係網絡上係冇分別
我只係想知佢既nature應該係本地卡定係Kabayan card
如果佢係本地卡,$48卡即係每 ...
stern123 發表於 2016-9-29 16:25

似係用其他卡頂替某款卡的「缺貨」﹐在server轉左相關卡的 Plan﹐貼番張貼紙在大卡做辨別便拿去賣。

有問題﹐直接打電話/去門市問CMHK的職員﹐這便是最佳做法。

下載 CMHK 手機程式:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ChinaMobile
註冊後登入會見到卡嘅種類

下載 CMHK 手機程式:

註冊後登入會見到卡嘅種類
wukw 發表於 2016-9-29 17:43

我 ios 7.12,用唔到CMHK app

其實要查呢種係咩卡唔難
只係想知道呢類騎呢卡常唔常見

回覆 6# stern123
用電腦上官網睇

回覆  stern123
用電腦上官網睇
alpacamak 發表於 2016-9-29 18:10

我琴日上網睇過,佢叫$48超級至抵傾
其實我估應該都係已改裝既本地卡,不過佢開機顯示Kabayan,令我有少少希望佢係Kabayan
同埋佢d選項有印尼野,令我有一絲聯想佢係Kabayan 2G

[quote]我 ios 7.12,用唔到CMHK app
stern123 發表於 2016-9-29 17:47 [/quote
直接用瀏覽器查詢:
https://1cm.hk.chinamobile.com/s ... ff3511b8cac9ad6a367