[操作疑難] 可轉走錢的儲值咭

除咗 CSL/PCCW 的hehe, kk, hello 外, 中移動/Smartone/3HK 有無儲值咭可以轉走餘額?
  Thank a lot

除咗 CSL/PCCW 的hehe, kk, hello 外, 中移動/Smartone/3HK 有無儲值咭可以轉走餘額?
  Thank a lot ...
martinnitram 發表於 2016-10-3 14:09

樓主想穿櫃桶底?

多數外僱卡先做到,本地卡多數唔得
其實我唔明點解本地卡多數唔得
有時成家人,有人用得多,有人用得少,轉錢就可以避免浪費
當然佢地想你浪費愈多愈好

樓主想穿櫃桶底?
chriswy 發表於 2016-10-3 14:54

Ching 不要誤會
係家人要張咭打出 (多數唔洗打入), 之前係鴨記買開 $20 $48 面值咭, 但多數半年後仲有幾十蚊.
都諗住轉 hello (起碼o的錢可以開 data plan 自用), 不過想問下其他台有無相似 sim 咭, 如果收得唔好都可以轉

多數外僱卡先做到,本地卡多數唔得
其實我唔明點解本地卡多數唔得
有時成家人,有人用得多,有人用得少,轉 ...
stern123 發表於 2016-10-3 15:39

中移係唔係 kabayan? Smartone 同 3HK 有無外僱卡?
3HK 卡巴咭好似好耐無見過

我以前Smartone 2G轉3G儲值咭,
淨返D錢一樣無得轉,
無端端唔見幾百銀

我以前Smartone 2G轉3G儲值咭,
淨返D錢一樣無得轉,
無端端唔見幾百銀
10200kln 發表於 2016-10-4 11:15

你係至抵talk轉寬頻話音?
之前聽sales講要俾$48買張卡,但餘額會轉落新卡度
原來冇得帶過去,好彩當年冇轉到姐
其實舊卡咪仲好,唔駛俾行政費

你係至抵talk轉寬頻話音?
之前聽sales講要俾$48買張卡,但餘額會轉落新卡度
原來冇得帶過去,好彩當年冇轉 ...
stern123 發表於 2016-10-4 11:27

舊咭無寬頻

舊咭無寬頻
10200kln 發表於 2016-10-4 11:45

舊卡開到上網plan
但速度好似慢過3G/4G card

Kartu 都得