聯通HK?

請問C Hing 們
聯通HK上台卡
用2G 在HK
接收同打出電話
信號同話音OK嗎?
PS:為因手機得2G+4
C Hing 們thank

香港聯通2G是用3HK網絡。
2G包含了900mhz和1800mhz
理論上接收良好。 主要視乎地方勢力範圍。
除非係好,否則係差。

好唔好我唔知,用緊收CSL

用米MAX4G+3G+SD開心使用中(除左要墊厚少少唔開心之外 )

回覆 3# bbsunny

點解要垫厚少少呢?謝謝

好唔好我唔知,用緊收CSL

用米MAX4G+3G+SD開心使用中(除左要墊厚少少唔開心之外 ) ...
bbsunny 發表於 2016-10-5 13:19

你睇真d係唔係真係csl網。

thank 樓上 suiyan & bbsunny C HING 先

唔之有冇C HING 現在是用中 可分享吓?
如果聯通2G信號同話音都差過3G的話
唔用2g+4g雙卡機打電話, 轉用部舊3G機齌打電話
C Hing 們thank

我用聯通HK舊版$11月費, 1卡雙號任聽版儲值卡,用了3年,建議你長插3G機,室內用2G有時會收唔到訊號,3G穩定好多。

你睇真d係唔係真係csl網。
suiyan 發表於 2016-10-5 14:11

我張係任聽版,佢張野有寫收PCCW,佢顯示CSL所以冇特別去查證

我用聯通HK舊版$11月費, 1卡雙號任聽版儲值卡,用了3年,建議你長插3G機,室內用2G有時會收唔到訊號,3G穩 ...
zakumark 發表於 2016-10-5 15:35

有FD到,我都係11蚊卡

我張係任聽版,佢張野有寫收PCCW,佢顯示CSL所以冇特別去查證
bbsunny 發表於 2016-10-5 15:40

今年8月9日起。香港聯通轉用3hK網絡。

【温馨提醒】尊敬的一卡两号用户:为更好提供通信服务,8月9日凌晨0点至6点,本产品在香港的网络服务将转为香港和记网络。当日6点以后,如您的手机到港后未能正常使用,请尝试手工选择网络、重启手机或重新插拔SIM卡。手机登网标识显示为“3HK”或“3(2G)”或“3(3G)”则表示选网成功。本次升级也可能会对呼叫转移功能产生影响,如您已开通该功能,请重新设置(操作方法:在待机状态下输入“**62*要转移的号码#发射键”)。广东联通