長駐內地是否上人仔台最好??

CSL 未完約打算飛落一卡兩號返內地用是否咁最好??

CSL 未完約打算飛落一卡兩號返內地用是否咁最好?? ...
hin_1666 發表於 2016-10-8 17:33

係,買香港中移一卡兩號

長駐內地仲用香港卡 ?
用大陸卡加 vpn 抵好多  , csl 可以用 傾king 打出打入香港電話,但一定要經 wifi (如果用 android 有特別的方法 )  ,或者叫你朋友用 whatsapp 等 voip 聯駱你。

CSL 未完約打算飛落一卡兩號返內地用是否咁最好?? ...
hin_1666 發表於 2016-10-8 17:33

唔係
最好去買陸版聯通一卡兩號

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

所有一卡兩號儲值卡高用量都唔抵

[quote]長駐內地仲用香港卡 ?
用大陸卡加 vpn 抵好多  , csl 可以用 傾king 打出打入香港電話,但一定要 ...
killercheung 發表於 2016-10-8 17:51 [/quot
會買大陸卡呀 但如果我需要打香港電話都搵到我 咁傾King 得唔得呀??

唔係
最好去買陸版聯通一卡兩號

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android
lazyqueen 發表於 2016-10-8 19:31

陸版聯通同普通係鴨記買既唔同??

長註其實CMHK係好
因為而家CMCC 要有一兩GB DATA 隨時都過百蚊..
CMHK又自帶翻牆...又唔洗多張CMCC卡
唯一問題係 唔用CMHK 個大陸NO. 冇得保留...
單買張CMCC卡就有得留

應該再細分為:
電話號碼就用一卡兩號
上網功能就用大陸的上網卡
視乎埋你部手機係咩型號啦~ 一般香港手機用中國聯通都無問題,新款嘅就可以用埋中移動d 4G lte band

陸版聯通同普通係鴨記買既唔同??
hin_1666 發表於 2016-10-8 19:51

有epc既師兄開過箱。
你睇完一定中意
特別係對於長駐大陸既

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone