大陸有冇類似hehe/hello嘅儲值卡賣?

普通4g電話用... 喺咩便利店買最好?  

Band^
FDD-LTE (800/1800/2600MHz) + WCDMA (850/900/2100MHz) + EDGE/GSM (850/900/1800/1900MHz)

如果要香港返大陸用漫遊卡。 去中國移動香港 或 香港聯通買就得。 1次性7天用。 $140-160蚊左右。

回復 2 #suiyan

唔係呀, 我想喺大陸便利店買 用完即棄電話卡...

回復 suiyan

siuhung 發表於 2016-10-10 16:36

而家大陸買電話卡要實名制。

普通4g電話用... 喺咩便利店買最好?   

Band^
FDD-LTE (800/1800/2600MHz) + WCDMA (850/900/2100M ...
siuhung 發表於 2016-10-10 15:15

大陸便利店無電話卡賣

大陸便利店無電話卡賣
ronaldwu168 發表於 2016-10-10 17:21

原來如此, 謝。

回復 suiyan

siuhung 發表於 2016-10-10 16:36

大陸電話卡係實名制的。 無用完即棄電話卡, 全是月費計畫的亲。
官方最正確的的實名係 回鄉卡,填form,  揀plan, 手持回鄉卡泊埋牆俾佢影張監躉相。

大陸便利店無電話卡賣, 只買到康師父冰紅茶。

所以用一次。介紹你在香港買7天1次性漫遊電話卡。

仲有, 你個4G電話。只支持聯通。 中國移動不支持。
所以 只能買香港聯通。

大陸便利店無電話卡賣
ronaldwu168 發表於 2016-10-10 17:21
邊個話嘅

都係要我出馬回答一下,想買one time sex用完即棄嘅大陸電話卡,唔係唔得,方法有2個:

1.簡單但嘥錢:喺羅湖口岸出口嘅電話檔或者附近嘅電話檔/士多買,講明要已實名嘅,大概百幾蚊一張,裏面一般有50~55蚊度,夠用2~4個月,因為唔係你名實嘅,只要唔增值,由佢自然死亡

2.同1差唔多,但去淘寶買,最平4x有一張,唔好問我攞link,自己search下