想買張卡比老人家用 淨通話 邊張抵

求教.....hemat 好無

hello 卡唔係最平咩?

原本唔玩MNP,諗住貪平推介屋企老人家開新卡用hello
但老人家用過一張pccw儲值卡,話周圍都收唔到,我話hello係pccw,佢即刻話唔制
我自己遲下會買張新卡試,因為佢通話費平太吸引,試完會報告

我而家都搵緊張通話費平,質素可以接受既純通話電話卡
順便留名等其他師兄答

但老人家用過一張pccw儲值卡,話周圍都收唔到,我話hel ...
stern123 發表於 2016-10-10 23:42

用  3g   network咪ok囉,2g 死得喇

hello 卡唔係最平咩?
marco173 發表於 2016-10-10 23:26

HEMAT 送200分鐘本地,
之後充值都再送50分鐘

用  3g   network咪ok囉,2g 死得喇
mkywong 發表於 2016-10-10 23:44

啱啱check左屋企老人家部手機型號,雖則好耐歷史,但係3G機黎
係咪要另外set先用到3G?

但老人家用過一張pccw儲值卡,話周圍都收唔到,我話hel ...
stern123 發表於 2016-10-10 23:42

Hello must be used on 3G phone

回覆 1# birdycarryme

另一個post,有師兄話聯通11蚊一個月包300分鐘免隧道費。

買左HELLO 卡了 原來HELLO最抵最好

題外話,我用雙卡機 (4G + 2G)今天去瑪麗醫院某大樓內睇醫生,csl 同 smt 嘅 2G 都 no signal

如果我得 2G 機/台,touchwood 要打電話給家人朋友。。。就 GG 了!