其實CMHK做乜成日send短訊黎叫2G card客戶升做4G/3G card

史上最冇吸引力既短訊
講到好似優惠咁,實際同新客完全一樣
我本身用開2G card唔駛俾行政費,點解要升做4G/3G
又唔可以番轉頭
而家仲keep 2G card既都係貪佢獨有既優惠
完全諗唔到有咩理由要轉

史上最冇吸引力既短訊
我本身用開2G card唔駛俾行政費,點解要升做4G/ ...
stern123 發表於 2016-10-12 16:41

搵多錢囉

D道有CHING 話清走2G客 準備把1800MHz  轉曬做4G

史上最冇吸引力既短訊
我本身用開2G card唔駛俾行政費,點解要升做4G/ ...
stern123 發表於 2016-10-12 16:41

有無問過﹐是否淨換卡﹐所有plan係照舊?

定係要轉埋新PLAN﹐取消舊plan?

話唔定﹐真係plan照舊﹐仲可以用埋3G/4G限速呢。

搵多錢囉
D道有CHING 話清走2G客 準備把1800MHz  轉曬做4G
NOSTALE 發表於 2016-10-12 16:46

你要清走2G客都要有吸引既優惠,否則邊個理你
我唔貪心,佢永久免行費政我都會考慮
否則真係唔明佢send短訊黎做乜,而家用得好地地諗唔到原因轉

有無問過﹐是否淨換卡﹐所有plan係照舊?
定係要轉埋新PLAN﹐取消舊plan?
話唔定﹐真係plan照舊﹐ ...
peter_chan 發表於 2016-10-12 16:47

短訊講明所有收費同計劃會跟新卡
其實佢本身已經將2G儲值卡既數據變左做3G Lite,所以我諗唔到有換卡既需要

你要清走2G客都要有吸引既優惠,否則邊個理你
我唔貪心,佢永久免行費政我都會考慮
否則真係唔明佢send短 ...
stern123 發表於 2016-10-12 16:49

咁遲D send SMS 同你講唔再提供服務囉

咁遲D send SMS 同你講唔再提供服務囉
peter_chan 發表於 2016-10-12 17:18

到時最多咪轉台囉

師兄同中蠕動簽左約一世唔加價?

冇約的話 佢聽日cut左唔俾你用都仲得

師兄同中蠕動簽左約一世唔加價?
冇約的話 佢聽日cut左唔俾你用都仲得
leung128wp 發表於 2016-10-12 17:20

佢加價唔係問題,無限數據變1GB,甚至任何玩法我都冇佢辦法
佢要cut 2G卡亦可以大方叫大家幾耐之後會停止服務
佢SMS包裝到好似好著數咁,當用戶係水魚

搵多錢囉

NOSTALE 發表於 2016-10-12 16:46

無完全轉哂做1800-4G-10Mhz(x2)住,1800-2G頻寬總共有26.4Mhz,而家只係地鐵由5Mhz(x2)轉去10Mhz(x2),如全部轉做1800-4G-10Mhz(x2)後都仲有剩餘6.4Mhz比2G客戶用...