有人組團實名東毛 (轉載)

https://zh-hk.facebook.com/%E9%A ... 6-1600009026937527/

hy9a00 發表於 2016-10-13 15:36

星期五嘛。
尋日我都組咗一小團上去實名啦……

星期五嘛。
尋日我都組咗一小團上去實名啦……
mdws2002 發表於 2016-10-13 16:23

想問問由上水出發至回上水共需要多少時間?

想問問由上水出發至回上水共需要多少時間?
hy9a00 發表於 2016-10-13 17:01

其實最主要睇下你買到邊班車嘅飛啫。

上去過羅湖連過關,約20分鐘。
買飛到上車,約30分鐘內。
深圳至樟木頭,約30分鐘內。
的士至星匯國際(約十分鐘,一出火車站就大把的士佬係度問老細去邊,感覺好似一上車就俾人劏,所以當日我哋無搭。直接行過去,約二十分鐘左右。)
搭Lift上星匯國際,去到王小姐又唔使幫其他人搞,只係幫你一個搞嘅話,就十分五鐘內搞掂,有其他人,而你又想試清楚嘅話。你預逗留係度半個鐘左右啦。)
落返去,好彩有的士經過嘅,你就十分鐘可以到返火車站或者去永寧街營業廳換卡。唔係嘅話,行去永寧街換卡再返去火車站,你都係預半個鐘到啦。直接去火車站就二十分鐘左右啦。
跟住買飛等火車,都係約30分鐘啦。
車程返返深圳,都係約30分鐘。
過關返上去,大約都係20分鐘咁上下。

所以︰20+30+30+20+30+30+30+30+20=240分鐘 = 4小時。

當然,你等候嘅時間唔使咁耐,就會快啲啦;你等候嘅時間耐啲,就會慢啲。

東莞毛卡如此神奇,引咁多人去實名

東莞毛卡如此神奇,引咁多人去實名
samsamhk 發表於 2016-10-13 17:43

當然啦,去東莞喎,趕返黎咁辛苦,休息晚先啦

其實最主要睇下你買到邊班車嘅飛啫。

上去過羅湖連過關,約20分鐘。
買飛到上車,約30分鐘內。
深圳至樟 ...
mdws2002 發表於 2016-10-13 17:40

好清楚喎,我今早8:30出門由九龍東出發,到王小姐辦公台時已11:20am

其實換唔換卡?請問C兄有咩分别?
謝回覆。

大卡换 3 in 1, 是為將来不知什么时間用到。现在新買手机,很大机会用不到大卡!

咁。換左。功能是否一様?
如唔換,日後在羅湖某聯通先換。可以嗎?
謝回覆。