純打電話,用來代替家居電話的電話咭

手上有個電話冇LTE功能,打算插咭只打電話,用來代替家居電話。 唔知大家有冇邊隻電話咭提議下。

Hello卡,打電話平

Hello卡,打電話平
小小Pat 發表於 2016-10-18 09:17

MNP 而家唔易
同埋部機要有 3G
2G 我屋企會漏接,或者收到都話音嚴重潛水

Hello 性價比高 (用3G手機 ok),  綠卡易有貨。
Kabayan 都唔差 (3G & 2G 手機暫時都ok)

Helmet 38蚊 可以用3個月每個月都有200分鐘通話,唔介意轉電話號碼的每三個月轉一次電話號碼好抵

不過依家好多家居電話都係3x蚊/月 一個月差十幾廿蚊...........

去收個固網, 再轉去COMNET , 唔知要幾多$
又或者直接去COMNET 出個號碼.

手上有個電話冇LTE功能,打算插咭只打電話,用來代替家居電話。 唔知大家有冇邊隻電話咭提議下。 ...
tamalemon 發表於 2016-10-16 12:44

先回答幾個問題:
① 現用固網用咗幾多年, 多唔多親屬朋友打來 ==>  用來決定要否保留號碼
② 屋企有無老人 ==> 用來決定要否保留號碼
③ 屋企有無固網寬頻服務 ==> 用來決定可否轉用家居寬頻電話
④ 每月可以接受幾錢月費  ==> 用來決定用勿計劃

先回答幾個問題:
① 現用固網用咗幾多年, 多唔多親屬朋友打來 ==>  用來決定要否保留號碼
② 屋企 ...
suiyan 發表於 2016-10-19 08:02

吾保留號碼架
價錢真係平就得
代替家居電話咋,未打算代替寬頻
因為有cam睇住小朋友依賴寬頻
電話的最大功能係打翻屋企找工人咋