請問平價月費plan 或上網卡 會上網快啲?

我很少傾電話,每月用5gb 以下
多數是上網睇forum, fb
很少上網睇劇集或youtube (但有時都會上)

用開smt 4g,快完約,但太貴。我唔會再用

請問用
1) 上網卡 e.g hemat.
2) smt 3g 平plan
3) 3台的4g (會較上述貴幾十蚊, 只得4gb)

上網會快啲?

Thanks

又 hemat ,吾好制啦。姐姐也叫救命。

香港薄餅個個新平PLAN好似吾錯。

又 hemat ,吾好制啦。姐姐也叫救命。

香港薄餅個個新平PLAN好似吾錯。 ...
貧果 發表於 2016-10-21 22:12

我也覺得用HEMAT都幾麻煩
SMS又要改嘢
但本人無錢o麻! 希望搵個平啲方法上網

唔知3好啲
或新嘅台好啲呢!!

Hello
4GB $156 包1000mins
增值送50%+數據
每月用兩張$50增值卷
另外每月$2行政費
平均$104+2/月 4.6GB
速度有7.2Mbps
可以諗諗

張大毛C兄, 上台就一定係一百多少少的PLAN, 起碼有幾Mb至十幾Mb. 又有5Gb.

儲值卡要自己買來試, 各人要求唔同速度. 有人用中移紅卡都滿意, 有人用我的朋友, 有人用核無卡, 有人用奶卡, 有人用李+欣卡, 有人陳永仁卡

先輪有3企業PLAN ma

標題月費但hemat又唔算係月費喎

不過要平用量又唔多佢就好啱數,改SMS幾個steps除非一定要中文,先幾條一個月邊樹揾?

3有打過比我
4g 42mb
4gb $148 24個月
唔知抵唔抵
先輪有3企業PLAN ma
simao3 發表於 2016-10-21 23:06

回覆 5# 貧果

我2年前用3
但覺得真真是很差,電話常常收唔到,上網很慢
於是去咗smt

有時去旅行用上網卡,3g或4g的卡
又覺得速度幾好,google map 也不是慢
令我諗起都可以用香港的上網卡喎

另外
我覺得啲人無咗常鬧3
用緊的人也不是很唔滿意

標題月費但hemat又算唔係月價喎

不過要平用量又唔多佢就好啱數,改SMS幾個steps除非一定要中文,先幾 ...
DellyLee 發表於 2016-10-22 00:45

我有講上網卡