香港cmhk申請一咭兩號都要開始實名登記啦

同屋企人申請一咭兩號通行證,用code以經申請唔到,要帶回鄉咭親身到門市申請
問職員本身用緊果d同儲值卡洗唔洗實名,職員話遲下會再有短訊通知

登記完會有短訊收到
https://www.hk.chinamobile.com/t ... s/realnamepics.html

啊~~
乜用月費PLAN,都要拎回鄉証登記咁煩?

如果係公司卡, 咁可唔可以用公司名實名呢?

問職員本身用緊果d同儲值卡洗唔洗實名,職員話遲下會再有短訊通知
fufu1689 發表於 2016-10-31 10:57

what the...

啊~~
乜用月費PLAN,都要拎回鄉証登記咁煩?
1號閒人 發表於 2016-10-31 11:29

要來的始終都要來。

而家你要用大陸number﹐便要遵守大陸的要求﹐自己交上個人資料(CMHK代辦)。

你唔想交資料﹐你可以選擇唔交﹐不過大陸方面會block你個大陸number令你在大陸用唔到囉。
你可選擇普通漫遊服務代替﹐自己選擇。

CMHK 係唔可以私下轉交你的個人資料上去的﹐一定要有你授權﹐所以你要同意才會把你的資料轉交上去代辨實名制。

哩 d 捉蟲 policy
邊個職員接個 job = 番版東莞王小姐
上便中移都 big 爆門市 - 香港門市豆腐潤咁大, 有排唔使做其他生意囉

之前國內響鴨記大手掃貨
今次重唔領野
炒到 6 舊水丫哪

上便中移都 big 爆門市 - 香港門市豆腐潤咁大,  ...
Botti 發表於 2016-10-31 16:46

你估CMHK 好想做咩

話唔定逐個有一卡兩號的客全部寄信﹐連埋授權書﹐叫你自己填完並附上所需的証件copy﹐自己寄回CMHK 或自己交去任何一間門市。

這樣﹐咪無咁易迫爆門市囉。

儲值卡﹐SMS 提供網址﹐自己download 填寫﹐去門市淨交from及相關文件。當然﹐你喜歡的咪在門市自己取from或叫職員賣你填from交卷囉。

首先多谢東莞王小姐的辛勞!
但苦主是卡主,花100+ 人仔車馬费去樟木頭!我都是其中一个傻仔。
CMHK 不会有压力,人多
學東毛一样,指定门市做實名,再人多派筹!卡主不是一边吵,一边去實名!
历史無变,最苦是卡主!

上便中移都 big 爆門市 - 香港門市豆腐潤咁大,  ...
Botti 發表於 2016-10-31 16:46

淨係開一間幫你做咪得囉