聯通0月租一卡兩号變咗删除期,仲有冇得救?

10月23日去咗羅湖營業廳實名,但係一直打出打入都唔得,打咗去65591001客服,隔兩日覆我,話個号碼已經處於[删除期]冇得救,開唔番
>用咗4年,有大卡,冇人實過名
>7月27日    未實名半停机
>9月30日    未實名全停机
>10月23日  未實名复机
>上網睇到已實我名,當前狀態:開通
>係香港試過可以收短訊,但send短訊就唔得
>仲有$87餘額,不過已超過一年幾冇打過电話同增值
有冇師兄有相同情況?
仲有冇機會救得番?

10月23日去咗羅湖營業廳實名,但係一直打出打入都唔得,打咗去65591001客服,隔兩日覆我,話個号碼已經處於[删 ...
wky123 發表於 2016-11-1 23:42

sms中心係咪+8613010201500?網絡自動set咗邊間?
無論點計,你半停至上去過戶都係90日內!點都要追佢通返去喎

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

sms中心係咪+8613010201500?網絡自動set咗邊間?
無論點計,你半停至上去過戶都係90日內!點都要追 ...
jbnlok 發表於 2016-11-1 23:52

好似係201唔係102

好似係201唔係102
Seebrother 發表於 2016-11-2 00:29

咪係有201又有102囉

xxx10201xxx

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

已經試過喇,顯示已發出短訊,但對方係收唔到嘅。+8613010201500
收短訊就兩個号碼(大陸同香港)都收到。

回覆 5# wky123

營業廳實名完係即時開通所有服務,當時你係羅湖廳吾問佢?

當時實完名後有問過,都話係删除期,但因趕時間,同埋之前有師兄講過即時用唔到,打去客服就可開通番,所以冇追問

當時實完名後有問過,都話係删除期,但因趕時間,同埋之前有師兄講過即時用唔到,打去客服就可開通番,所以 ...
wky123 發表於 2016-11-2 10:13

肯定有得攪,繼續打去,聯通的客服好參差,之前我一卡兩号都系咁,又系話删除期,又話已銷號
最後都用得返.

回覆 1# wky123

同我Case一係,打去客服叫佢攪,佢會叫你留電話,過兩三日,佢會打比你叫你增值,增值後即刻用得

已經試過喇,顯示已發出短訊,但對方係收唔到嘅。+8613010201500
收短訊就兩個号碼(大陸同香港)都收到。 ...
wky123 發表於 2016-11-2 01:27

真係收返個號就直頭咩都用唔到啦!所以唔多似堅消號喎!師兄咁情況都仍然係有啲奇,因為如果係send唔出直頭sms嗰度應該直頭係有個感嘆號嘅符號響條信息度,師兄試曬直接send冧把或者+86/+852了嗎?