儲值卡上其他台問題...?

而家用緊中移動48蚊張儲值卡 會起三日後到期 想問以下幾樣野

1.無大卡 但卡後面有number可以走去上其他電訊商ge台嗎

2.而家起香港境內會顯示漫遊 但電話照打得通有無ching知?

3.張卡晶片上面有刮痕 會唔會做成咩影響 現在正常使用中..

多謝咁多位

回覆 1# 南伯利亞人

1) 受理的公司有不同做法
2) 顯示漫遊係你手機軟件問題
3) 不會有影響

3日後到期。 今日已經唔夠時間帶number.
帶number要4天

佢中移儲值卡,入$10已經可以延長1個月,豪俾佢囉!

1.其它公司唔知,但我當年MNP去中移有細卡就得!

3.佢要你張卡唔係要張卡晶片嗰面,係要佢背面啲數字,
最緊要啲字睇到!佢要Copy.

走左去問可唔可以sim 卡轉sim 卡 佢話唔得 係咪要上台先比MNP?

走左去問可唔可以sim 卡轉sim 卡 佢話唔得 係咪要上台先比MNP?
南伯利亞人 發表於 2016-11-5 19:02

甚麼叫SIM 卡轉SIM 卡
究竟你去左邊, 又想做乜?

南伯利亞人 發表於 2016-11-5 19:02

畀$10同出示id以玆証明遺失卡主証明即可補領大咭再畀$10續期轉會

回覆 7# DellyLee

係去中國移動個度補領翻卡主證明書? 我卡背有number 可唔可以當係?

回覆  DellyLee

係去中國移動個度補領翻卡主證明書? 我卡背有number 可唔可以當係? ...
南伯利亞人 發表於 2016-11-5 19:25

可以

我突然搵翻張大卡 係咪可以直接MNP去其他台ge儲值卡or上其他台?