有關於聯通0月租1卡2號嘅問題想請教

我用咗呢張卡都應該有超過1年,因為間唔中先會去吓中國大陸,所以每次去都係申請佢嗰個免費嘅«省內流量包»,但好似自從上個月去換過電話卡之後,就發現佢個省內流量包要lock死2G network先有效(用3G會照扣錢) ,而家申請嗰陣收到嘅信息都唔同咗:

Before:
尊敬的用户,您已成功领取[一起沃30M省内公网流量包],此产品当月有效,次月1日将自动失效。如您对业务有使用上的疑问,请咨询10010。更多精彩请访问 http://17wo.cn/ 感谢您一如既往的支持,谢谢。

After:
尊敬的用户,您已成功领取[一起沃30M省内公网流量包(2G专享)] ,此产品当月有效,次月1日将自动失效。如您对业务有使用上的疑问,请咨询10010。更多精彩请访问 http://17wo.cn/ 感谢您一如既往的支持,谢谢。

請問有冇師兄都有同我一樣嘅問題呢?同埋有冇人知點樣先可以轉返3G套餐?

感謝

你換過乜電話卡??

你換過乜電話卡??
suiyan 發表於 2016-11-6 16:03

正確嚟講應該係補卡,啫係我張舊卡壞咗換過張新嘅噉解,不過唔知有冇關係,但係我之前一直用3G都相安無事…

近排聯通好似真係差左。星期五晚上羅湖。好多地方用2G, 去到少年宫先用到3g, 在地鐵內。大部分時間都係2g, 間唔中收到3g, 但十分不稳定。

前兩個星期係深圳灣入大陸。一出關都是收2g, 去到南山書城先收到3g,

我在8月尾, 因失卡。在皇崗補領。但補領後條友無比新卡套我。佢話唔使。因為己實名。。

近排聯通好似真係差左。星期五晚上羅湖。好多地方用2G, 去到少年宫先用到3g, 在地鐵內。大部分時間都係2g,  ...
sperm 發表於 2016-11-6 17:09

我開左張跨境王由深圳去廣州
由福田去深圳北成日無信號或只有2g, 去到深圳北先有3g但入到12306 load 唔到, 最後用車站wifi先買到票
呢三日在廣州好多時候就算有信號都係load 空氣, 唔知4g會唔會好d
純2g,3g就真係好唔得

我無換過卡,不過好耐之前開始已經收到 2G 呢個訊息,但係用 3G network 又好似無扣錢喎....

我無換過卡,不過好耐之前開始已經收到 2G 呢個訊息,但係用 3G network 又好似無扣錢喎.... ...
PNBA 發表於 2016-11-8 02:07

噉我下次再去中國大陸嘅時候再試多次先 唔該師兄~~