繁忙時間搭MTR csl.呢個台係可以慢到趴係到。。。

csl.4G MTR繁忙時間瘋狂load空氣 有幾次speedtest連ping time反應都Ping唔到...
但隨行用3HK嘅fd就上網冇問題....
由旺角站-->九龍塘站 speedtest到嘅嗰幾次 速度同限速plan冇分別...
csl.旺角站 (Copy).png

csl.太子站 (Copy).png

csl.九龍塘站 (Copy).png

csl.4G MTR繁忙時間瘋狂load空氣 有幾次speedtest連ping time反應都Ping唔到...
但隨行用3HK嘅fd就上網冇問 ...
日本和牛 發表於 2016-11-13 00:50

已經好好啦仲上到,用cmhk果啲

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

Lock 3G 有3~4 mbps 夠聽歌上網

觀塘站開始到油塘再過海去鰂魚涌站,差不多收唔到data,無論朝早同夜晚都係
有次試過係油塘落車係月台又係完全收唔到,當人流散晒就即刻收到......

之前用左好多年3hk,同一段路得觀塘站收唔到,後尾3hk改善工程之後,全程無乜問題

上年寬頻送免費轉用csl 一年6G貴plan,估唔到收得咁差
依家轉差hkbn又無問題了

上到網仲想點轉1010

回覆 5# stta800

氣度深藏 自有鋒芒
霸氣就夠喇 不過都係上唔到網

回覆 2# wokin

用到......但不停load空氣呢

回覆 4# MAX100

我琴日搭 都係去到黃大仙 開始冇咁多人 先上到網 冇load空氣

繁忙時間有邊個台穩定, 不會 load air?

繁忙時間有邊個台穩定, 不會 load air?
yukong2007 發表於 2016-11-13 15:10

其他唔知, 我用過3HK, 同HKBN (SMT) 觀塘線繁忙時間都用到的, 快就唔慌好快, 起碼都收到data, 最多係有十幾廿秒停一停, 站與站之間點都覆到whatsapp

CSL 係與世隔絕, 連續過幾個站收唔到任何data, 連whatsapp都收唔到....