人仔(中移動)1咭2号。。强制性。。。實名制開始!

收到短信,1咭2号大陸号馬須實名登記,12月14前,否則停大陸號碼,香港号馬不受影响。

門市或cmhk网站登记。

回覆 1# outdays

仲有成個月諗

要黎既始於要黎...
之前估港版都頂唔到幾耐..

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

其實好人好姐....點會怕人地實名...唔明有咩問題...

未開嘅卡唔知可唔可以實名

其實好人好姐....點會怕人地實名...唔明有咩問題...
charcsc2000 發表於 2016-11-15 14:55

係囉, 同埋CMHK個實名只係要填回鄉證號碼, 唔駛拎證影相, 就咁網上搞就得, 方便快捷~

係囉, 同埋CMHK個實名只係要填回鄉證號碼, 唔駛拎證影相, 就咁網上搞就得, 方便快捷~ ...
nnd 發表於 2016-11-15 19:15

有無直接link,我搵唔到?

收到短信,1咭2号大陸号馬須實名登記,12月14前,否則停大陸號碼,香港号馬不受影响。

門市或cmhk网站登记。outdays 發表於 2016-11-14 22:39

請問是否:
1) 講緊儲值卡
2) 日後要持證補卡(如壞卡、失卡等等)

有無直接link,我搵唔到?
soseewong 發表於 2016-11-15 20:36

https://1cm.hk.chinamobile.com/u ... reg.html?lang=zh_hk

其實一卡兩號真係好搵老襯
個大陸no. 只係方便大陸人可以打個大陸no. 搵你,除非要返大陸做野同生活,個大陸no., 要收發sms ,否則真係無乜用

儲值咭同個咭套好易唔見,始終無上台咁可靠,如果個大陸no. 咁重要,點解唔直接上台?