CSL/1010睇IP CAM問題

轉左1010後,原全睇唔到屋企IP CAM

用wifi或其他台Sim卡就得。。有ching有解決方法嗎?

咩IPCAM

小米Cam.

已試過以下方法

1. 連wifi (屋内或 public network) - 連到
2. 插其他電訊商sim card (SMT) - 連到

小米cam係唔係即係小蟻智能cam,  屋企用果隻??

小米Cam.

已試過以下方法

1. 連wifi (屋内或 public network) - 連到
2. 插其他電訊商sim card (SMT) -  ...
hkiori 發表於 2016-11-15 16:57

小米CAM 有機會係佢鎖左區 限國內用

屋企內網 WORK, 如果屋企用埋smartone家居上網 手機用埋smartone 都WORK 因為同網絡

小米CAM 有機會係佢鎖左區 限國內用

屋企內網 WORK, 如果屋企用埋smartone家居上網 手機用埋smarto ...
DanielHO 發表於 2016-11-15 17:45

屋企用PCCW.,所以唔成立
我係public wifi (老麥/機場)都連到
電話 Iphone 7 Plus用1010連唔到,但插其他sim card都可以

而你話鎖區。。。。。就唔會wifi/其他network連到果下抵死

小蟻cam,  我smartone寬頻, 都用到。
同事用pccw,  佢都用到。

小蟻cam,  我smartone寬頻, 都用到。
同事用pccw,  佢都用到。
suiyan 發表於 2016-11-15 19:44

問題係,我用1010就連唔到
SMT/3都得

問題係,我用1010就連唔到
SMT/3都得
hkiori 發表於 2016-11-15 21:11

我知。
你個apn 1010 內, 有proxy server IP.
開過一個新APN就應該可以。

我知。
你個apn 1010 內, 有proxy server IP.
開過一個新APN就應該可以。
suiyan 發表於 2016-11-15 23:00

請問係咪流動數據入面個APN?
去1010 default係 mobile,即係改名?請指教