尋找3G 插卡室內無線電話(不是固網電話線)

各位師兄
因為多了兩張sim卡,無限通話
家中父母需要室內無線電話

本來以下是兩部首選,可是經過師兄師姐們提點,原來是2G

第一款
https://world.tmall.com/item/45516428165.htm?id=45516428165
第二款
https://world.tmall.com/item/539640472396.htm?id=539640472396
請問有沒有好介紹?
多謝

唔知佢用乜野頻道, 香港用可能係犯法。

各位師兄

本來以下是兩部首選,可是經過師兄師姐 ...
ucalgary 發表於 2016-11-15 19:37

福仁商場賣個款唔知係唔係3G?
佢個款好似個handset連住機座

各位師兄

本來以下是兩部首選,可是經過師兄師姐 ...
ucalgary 發表於 2016-11-15 19:37

都唔係3G

華為 B681 / B683 3g router 有 RJ11 電話插頭, 可能啱你

回覆 6# ucalgary

only support GSM and TD3G

回覆 7# moslwc

you meant GSM 2G ?

回覆  moslwc

you meant GSM 2G ?
ucalgary 發表於 2016-11-16 00:36

gsm = 2G
3G 香港係 WCDMA
你要3G,唔好跟上面有個水兄嘅建議睇聯通嘅機就得,聯通 2G 同 移動 2G 都係用 GSM,3G 兩間就再不一樣,聯通 3G 係香港都用嘅 WCDMA,移動 3G 係香港唔用亦用唔到嘅 td-scdma (TD)

淘有部 摩托罗拉FW200L 個樣睇落唔錯, 話可支援 中移/联通  2/3G

1. 佢話支援 "11" 位電話號, 香港 8 位號
2. 聯通內地 3G 頻道好似係 1900^2100MHz, 香港 3G/2100 唔知用唔用到同普及程度 ?