黃埔站冇訊號

頭先去黃埔,一過左何文田後冇信號,之後搭返去何文田情況一樣

月台大堂都冇4G/3G信號,要出到去先上到網

開wifi,所有csl SSID scan唔到

重新開機情況一樣

用緊hello卡

同一時間其他台又點?

有無 手動search網絡?

同一時間其他台又點?

有無 手動search網絡?
peter_chan 發表於 2016-11-17 17:01

冇手動search,不過見到人開FB apps 空白一片

冇手動search,不過見到人開FB apps 空白一片
bw706 發表於 2016-11-17 17:03

即係唔知只係CSL. 出事﹐定係公家野出事。

回復 4 #peter_chan

新站設備應該係由電訊商獨立建設
應該唔關公共天線事

via HKEPC Reader for Android

人仔都係乜都收唔到

回覆 5# 日本和牛

http://www.smartone.com/about_us ... 6_10_23_388_chi.pdf

"SmarTone 具備豐富經驗為本港多項主要基建設施興建先進的流動通訊系統,是次獲港鐵公司委派主責領導設計、管理及建設觀塘綫延綫及南港島綫(東段)的綜合無線通信系統(Integrated Radio System),供全港流動網絡商共用。"

回覆 1# bw706

del

回復 7 #nohkat

咁睇黎全部台都瀨野啦

via HKEPC Reader for Android

我頭先都係一樣冇 signal,基本上係一埋站就冇晒訊號。冇記錯至少尋日都係咁,我仲以為 pccw 屎。