澳門兩日一夜,買卡?漫遊?

自己用CSL多卡Plan
一向帶住兩部手機
如果用漫遊就會用呢個
https://www.hkcsl.com/tc/Call-Macau-Home-Pass/
咁就連開Hotspot都唔駛,兩日$76

如果買卡架話就應該係比其中一部機開Hotspot
但唔知應該係碼頭買卡定香港買家先,亦唔知價...

打電話其實冇所謂,主要係想上網順d,唔想倚賴個邊wifi
唔知澳門d網絡商咩質素
請問邊個方案比較好?

應該CTM質素較好

上月尾係澳門超市買屎馬窿100蚊張,sales幫手攪掂78蚊7日任用,都有10m左右速度,餘額打電話返大陆扣左一次錢就有得送長途同local,打左十幾個返大陆第二日走個基本餘額都冇變

兩日一夜,都係港澳連城抵。起碼接到香港電話。
除非用三十零蚊買面值50果張 3 澳門3G, 可有 800MB + 800 分鐘 (好似係新優惠)。

否則買 CTM 都要80 幾至 100,仲貴過你兩日港澳連城。

不過多SIM PLAN 都應係逐張卡計?兩張卡都用過漫遊就應係計兩份錢?
漫遊果陣主卡可以SHARE DATA 咁就計一份錢?

剛剛試用澳門3 4g卡 50蚊2日一夜無限 都ok唔太慢
朋友用ctm 4g卡碼頭買100蚊 用78蚊開3日上網無限上網 仲有22蚊打電話

剛剛試用澳門3 4g卡 50蚊2日一夜無限 都ok唔太慢
朋友用ctm 4g卡碼頭買100蚊 用78蚊開3日上網無限上網 仲有 ...
bananafung 發表於 2016-11-22 16:53

想問下 澳門3 4g卡 50蚊2日一夜無限 係乜 plan code?
因為只見 30 日 或者 78 3日 plan (50蚊 plan 得一日)

PS 呢張澳門3出嘅卡深水埗都已經有得賣

回覆 6# QAFHK

**263*1#

回覆  QAFHK

**263*1#
bananafung 發表於 2016-11-22 21:41

原來佢係咁計1日的.... 謝謝你!

如果2日一夜 ,港澳連城唔駛煩,扣又係扣自己個plan既 data同分鐘,又唔駛轉咭

回覆 9# NeTZoO
港澳連城已經係一個好fair的deal
中移唔包通話㗎!打/聽電話收IDD價