[操作疑難] MNP 疑問 低用量邊張比較好?

情況係咁,屋企兩老個電話號碼用左好多年唔想換新號碼,一直用緊3台2G月費係$38,合約年尾到期又加價唔想續。
因為唔係經常打電話,約一個月60分鐘內,加上上台date plan貴,就算上網都係用下what'sapp/Line咁。
現要求係keep返個號碼,可打出打入同what'sapp,咁宜家既情況應該轉邊張卡會比較好??
Hello定華龍會好啲?

請各位師兄可以幫忙解答!

情況係咁,屋企兩老個電話號碼用左好多年唔想換新號碼,一直用緊3台2G月費係$38,合約年尾到期又加價唔想續 ...
Akira_ma 發表於 2016-11-27 15:29

華龍168 一年卡唔洗煩

nameless.ken 發表於 2016-11-27 15:45

我選 Hello, 因為宜家太多東西要發SMS到手機確實, reset account password, 機位確認, 認証 銀行/credit card login....上網free wifi...等等都要, 華龍一離开香港就收吾到 SMS, 因為無漫遊.

Hello低用量不平啦...除非每個月入$20送的100MB也夠用

可以考慮卡巴人

係佬

posted by mobile

我選 Hello, 因為宜家太多東西要發SMS到手機確實, reset account password, 機位確認, 認証 銀行/credit  ...
rthkepc 發表於 2016-11-27 16:58

我係香港用唔使漫遊咁即係無問題?

nameless.ken 發表於 2016-11-27 15:45

謝謝師兄建議,我考慮緊
咁用華龍有無咩係需要注意?

Hello低用量不平啦...除非每個月入$20送的100MB也夠用
sena123 發表於 2016-11-27 17:30

如果咁我可能唔選HELLO喇...

可以考慮卡巴人
wukw 發表於 2016-11-27 22:00

請問卡巴人係??
同華龍比較分別係邊??