[操作疑難] [問] 其實日租卡是否仲抵玩, 希望討論下

第一年免月費, 之後$6硬食
用個日先$1 = 500M
少用既, 是否抵過從化

希望老用家, 可以指示下

第1年係免月租,不過梗食6元來顯,第2年如果冇免月租,要12元1個月

流量只限本地使用。
深圳卡到東莞用,按0.3元/M收費。
唔系大陸長住唔抵。每年換新卡比較抵。

因為我睇從化
最平$5 = 30M....
即係一個月上一次, 都$5

(最慘張毛卡唔見左, 我上去一次, 都用唔到10M....)

0月租聯通,每月150mb免費省內流量。

對於我黎講, 絕對抵用過毛卡,
我買的是深圳日租卡, 1元500MB 只適用於深圳,
如在東莞, 0MB-200MB是0.3元/MB, 但201MB-1024MB 是免費,
再唔係, 可以買以下流量包,
广东省内流量日租包2元200MB, 5元1GB, 10元3GB
国内流量半年包50元500M, 80元1GB, 200元3GB

少用既, 是否抵過從化

希望老用家, 可以指示下 ...
df7 發表於 2016-12-5 20:44

抵唔抵係視乎你返大陸嘅次數。
好似我某啲同事,隔幾個月先返大陸揼次骨,食下嘢。
咁又唔通下下每個月俾$6咩?(一年都$72)

少用既, 是否抵過從化

希望老用家, 可以指示下 ...
df7 發表於 2016-12-5 20:44

所以,買卡,唔好盲目單一咁睇人哋推邊隻。
最重要係睇返自己實際需要。

日租卡,當你真係上得大陸多,用嚟玩數據,都可以話抵。
但係如果你係用嚟綁大陸服務呢?

一年後$12你仲硬唔食?
定係一年後換新卡,跟住每個申請咗嘅服務都走去轉一次Number?

所以,買卡,唔好盲目單一咁睇人哋推邊隻。
最重要係睇返自己實際需要。

日租卡,當你真係上得大陸多, ...
mdws2002 發表於 2016-12-6 05:32

咁請問用黎綁服務,邊張好?

via HKEPC Reader for Android

咁請問用黎綁服務,邊張好?

via HKEPC Reader for Android
hahakei 發表於 2016-12-6 05:55

現時嚟講,一定係從化(可能要上廣州實名)/東毛(都要走一轉東莞)/深圳一卡兩號(呢張絕版,應該都唔會搵到。)麻煩一次,日後唔使煩。(反正張卡入面有錢,就無問題。)

不過,如果你覺得呢啲一次性付出嘅成本係太貴的話。(當$300/12=25),其實都等於日租卡兩年有多嘅月費。)