[操作疑難] 3hk mytv super

請問有冇人知3hk送的一年免費mytv super是否一定要跟4g sim才能使用?若已有log-in & pw可否用ipad或3的儲值卡log-in?

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

一定要3 SIM卡,儲值卡應該不行沒試過

請問有冇人知3hk送的一年免費mytv super是否一定要跟4g sim才能使用?若已有log-in & pw可否用ipad或3的儲 ...
wyleung1 發表於 2016-12-6 09:56

免費卡送果個係跟機嘅,我之前試過係另一部機 login,部機係用 SMC under WiFi,又試過另一個 acc 係三星 pad 係無 sim 卡 under 家居 WiFi 下睇(既然 WiFi 得,我諗其他台嘅流動上網應該都得)
而月費用戶係點就唔清楚,不過無記錯的話,個 login 只可以同時一部機用,但係就可以轉機,不過都係只可以一個月 3 次

一定要連3 4g plan log in,
Log in後可用wifi,
但下次log in又要用4g
所以好難用係第2部機

請問有冇人知3hk送的一年免費mytv super是否一定要跟4g sim才能使用?若已有log-in & pw可否用ipad或3的儲 ...
wyleung1 發表於 2016-12-6 09:56

iPad SIM版插番3HK 張 4G SIM 可以用, wifi 版 iPad 唔得.

儲值咭試過 network III 張年咭唔得.  登入咗一拿 SIM 走即彈.

iPad SIM版插番3HK 張 4G SIM 可以用, wifi 版 iPad 唔得.

儲值咭試過 network III 張年咭唔得.  登入咗 ...
chpyeung 發表於 2016-12-6 12:47

如果登入完不拿走sim卡再轉wifi可以用嗎?因為始終平板好看過電話

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

如果登入完不拿走sim卡再轉wifi可以用嗎?因為始終平板好看過電話

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 ...
wyleung1 發表於 2016-12-6 12:54

可以, 和電話一樣啫, 總之keep 住有張 SIM, 用 wifi 睇係 okay 的.

可以, 和電話一樣啫, 總之keep 住有張 SIM, 用 wifi 睇係 okay 的.
chpyeung 發表於 2016-12-6 12:56

謝謝幫忙