華龍4G 卡幾問

1.請問張卡 過左一年後/一年之內 增值,可否增加 有效使用期?
增值後 是否可以增加 有效使用期?

2.NMP 應該去點做?

3. wifi egg能用嗎?

4.我想用頭三條既問題,問埋信京華龍卡

謝謝大家解答

1.請問張卡 過左一年後/一年之內 增值,可否增加 有效使用期?
增值後 是否可以增加 有效使用期?

2.NMP 應 ...
小鬼血 發表於 2016-12-11 03:59

什麼是NMP?

1.餘額夠開年plan 到期 就自動續
2.最方便就係上網填表 交form ,visa比錢

(ps 有唔明可fb 搵客服問 好快覆你)

每月上網流量少既話,呢張都算唔錯選擇,又可以MNP,唔使見面,上網攪晒,唔明打去hotline問就ok

唯一喺出了香港無法子收短訊,  無法飛線,今時今日好多嘢都會send 去手機confirmed 如credit card payment, 銀行帳號login, any email acct reset, forget password reset....機位確定,航班有變化、、等。

回覆 5# rthkepc

請問 ching 有無邊張 prepaid SIM 係可以做到以上講既野?

回覆  rthkepc
    請問 ching 有無邊張 prepaid SIM 係可以做到以上講既野?
warpaper 發表於 2016-12-29 10:26

任何一張有 "國際漫遊", 在香港以外地方可以收到電話及 sms 的 prepaid SIM 卡都得啦
信京的卡 (華龍) 沒國際漫遊
CMHK 正台的卡 (信京用 CMHK) 多數都有國際漫遊, 只係藍卡及外傭卡沒有

回覆 6# warpaper

Most of the others are okay as long as it can roaming, like Hello/Hemat

回覆 7# c14101

吾好意思, 我意思係除左正台卡之外 (即係 hello/hemat etc. D 外傭卡平價養 no.), 有無其它平價卡係可以有 roaming.  因為我都係用 D 平卡來養 no. ching 提起呢個問題, 都係下一次 MNP 一個要考慮轉吾轉的重點.

回覆 8# rthkepc

oh, thanks.

我都係月頭 port 主number左去華龍一年卡養no., 貪佢1年有小小 data用下. 之前都有另一條 thread 討論過華龍roaming 的問題, 都有 solution 不過要攪多少少野.  he he/hemat data 無咁去年期, 真係有好有吾好.