[大陸月費卡] 中移飛享 / 聯通日租

係網上見到資訊有張叫中移既飛享卡,記得羅湖站有間中移,上月某一個星期六一心上去攪張。係羅湖站一路向火車站大堂行到尾,終於見到! 半間鋪中移,半間鋪係士多!!
見到女店員就問: 最平月費幾錢。
店員: ¥14 .....
再問: 有無得上網 。
店員: 包500M  
(心想原來有咁正既plan  ,去馬!)
問:開卡幾錢?
店員隊張有電話號碼既 List 俾我睇,唔同號碼唔同價錢,¥70-95 (含¥55)
選左張¥85 (再增值50) —共¥135
------------------------------------------------
登記過程就 ......要拎住張回鄉卡影張相(規定的) 好似監X影相咁 。全程15分鐘左右。
其實得半間鋪望落好怪,個心都驚驚地,又拎張卡既個人資料又影相,但尼間我記得應該係 official 既.....
即刻裝個app login,真係仲有¥97 (55 - 8 +50)
-------------------------------------------------------------
返到屋企,do 張卡面個QR code ,有網頁解釋番點解 ¥14 呢個plan >>> ¥8 月租,開通左飛享卡專享 ¥6 / 500M (好似省內only)(首月免,所以只扣了¥8 ,之後就每月¥8+6)
個人絕對接受到¥14/月 有500M 中移高質網絡用!!!  
介紹俾吾介意不是 0 月租的師兄們!!!

¥6 流量包可以取消
另外此卡全國接聽免費,打出 ¥0.25

聯通有無差唔多卡種?中移好似收得唔多好

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

係網上見到資訊有張叫中移既飛享卡,記得羅湖站有間中移,上月某一個星期六一心上去攪張。係羅湖站一路向火 ...
cmcoe 發表於 2016-12-11 14:53

請問是否一卡兩號?在港收到電話, sms嗎?
唔上網係咪只收月租¥8冇其他費用?

有無通話?無通話玩物聯卡好似抵d喎。

stta800 發表於 2016-12-11 16:22

2樓有師兄講可以打電話

stta800 發表於 2016-12-11 16:22

請問中移/聯通"物聯卡"充值後,數據使用期是否有效30天定喺半年?

全國接聽免費正喎, 閞唔閞到港澳台漫遊?

全國接聽免費正喎, 閞唔閞到港澳台漫遊?
sergeant 發表於 2016-12-11 17:24

當然有