[操作疑難] 大陸上網咭一問

我想搭單問問, 我用 wifi 旦上網, 不用打電話, 不需要1咭2號........

原本有張東莞毛咭, 因為唔見左張大咭, 所以唔可以轉實名......

我兩, 三個月先上一次大陸, 但除左廣東省, 有時都要去浙江, 夏門, 東莞.........

主要 whatsapp 用多, 所以個個月比月費, 又好似唔化算, 見有樓主介紹"湛江惠州咭", 請問是否每月10蚊人仔, 就可以養住張咭, 還是每次用完再買, 那樣化算???

我想搭單問問, 我用 wifi 旦上網, 不用打電話, 不需要1咭2號........

原本有張東莞毛咭, 因為唔見左張大咭 ...
wlai888 發表於 2016-12-14 17:46

冇大咭都可以實名。用東毛。完

回覆 2# mcdull

師兄,

問多兩句得唔得??? 係咪攞張細咭上東莞聯通攪???

因為我搵過大陸東莞同事, 都攪唔掂.......

應該點做.....

謝謝

回覆  mcdull

師兄,

問多兩句得唔得??? 係咪攞張細咭上東莞聯通攪???

因為我搵過大陸東莞同事, 都攪唔 ...
wlai888 發表於 2016-12-14 18:03

隔離幾百頁咪清楚講晒囉。係樟木頭永寧路實名。有細卡都得,最多要埋你密碼。
有大卡"或"細卡當一個item.

原本有張東莞毛咭, 因為唔見左張大咭 ...
wlai888 發表於 2016-12-14 17:46

你嘅情況,用返東毛啦!至多驚實唔到手頭上嗰張咪儘快入多張上去一次過攪兩張做個保險囉!

隔離幾百頁咪清楚講晒囉。係樟木頭永寧路實名。有細卡都得,最多要埋你密碼。
有大卡"或"細卡當一個 ...
mcdull 發表於 2016-12-14 18:27

師兄通常你都係一邊省一邊又肯幫

我都係比你省過先學到嘢~印象巧深刻

你嘅情況,用返東毛啦!至多驚實唔到手頭上嗰張咪儘快入多張上去一次過攪兩張做個保險囉! ...
jbnlok 發表於 2016-12-14 23:02

師兄,

我唔係唔用東毛咭, 因為本身果張東毛咭, 已經無左張大咭, 又login 唔倒 www.10010.com

而 mcdull 師兄講果5樣嘢, 情況如下........

1。提供號卡(SIM卡)或卡托驗証;...........有sim card
2。客戶服務密碼驗証;...........唔知咩
3。短信驗証撥打驗証;...........我平時放入 wifi旦用, 所以未見過
4。近3-5個月的繳費發票(收据);(發票或收据,非充值記錄)..........每次都係增值, 無發票和收据
5。近1-3個月3條主叫通話記錄(對方號碼及日期)........用wifi 旦, 從未放過入電話用, 所以無打過

我已經搵唔倒邊度仲有"東毛咭"賣.........

師兄通常你都係一邊省一邊又肯幫

我都係比你省過先學到嘢~印象巧深刻 ...
jbnlok 發表於 2016-12-14 23:03

>.< 咁唔叫省呀?

師兄,

我唔係唔用東毛咭, 因為本身果張東毛咭, 已經無左張大咭, 又login 唔倒

而 mcdull 師兄講果5樣 ...
wlai888 發表於 2016-12-14 23:41

連服務密碼都冇就危啲喎。

睇隔離版咪知邊度重有貨囉!睇最update嗰兩頁就知曉!