數碼通4.5G網絡廣告

在facebook提及到Smartone 4.5G 強勢網絡打通港鐵 2100MHz LTE 頻譜,身處港鐵同樣享受更快、更穩、更順嘅網絡體驗!

儲值咭名稱︰寬頻及話音儲值咭
日期︰2016年12月10日
時間︰14:27、14:28
地點︰港鐵銅鑼灣站2號月台第七卡幕門
銅鑼灣站2號月台速度 (1).jpg
銅鑼灣站2號月台速度 (2).jpg

數碼通有20Mhz 2100 先攞5Mhz做 LTE 咁少?
起碼攞 1 半先夠啦

旺角太子都有, 星期日見到Cap左圖
往荃灣
Screenshot_20161211-152720 (Medium).png

Screenshot_20161211-152826 (Medium).png

回覆 2# arrows

應該咁講,死馬通既2100MHz係由一段約15Mhz同一段5Mhz既頻譜組成既
不過兩段2100MHz既頻譜唔係連住既
就算死馬通玩LTE2100,最多都係攞約15Mhz黎玩

睇黎得返3仔同csl.未係港鐵開通 LTE2100頻段

via HKEPC Reader for Android

咁死馬通係金鐘開咗 2600 未?

全線港鐵 定部分有 4.5G 網絡 ?
(得舊果三條線有 ?  東/馬/西...鐵有冇份)

全線港鐵 定部分有 4.5G 網絡 ?
(得舊果三條線有 ?  東/馬/西...鐵有冇份)
vip4123 發表於 2016-12-16 15:41

官方facebook 這樣講 : 點會呢~其實我哋仲係首間網絡商喺地鐵使用LTE 2100MHz頻段嚟㗎

自行理解

問題來了﹐CMHK 唔係第一家在地鐵出 2100 的 LTE 咩?

官方facebook 這樣講 : 點會呢~其實我哋仲係首間網絡商喺地鐵使用LTE 2100MHz頻段嚟㗎

自行理解:shifty ...
peter_chan 發表於 2016-12-16 15:47

CMHK的確係第一家在地鐵出2100的4G...

回覆 6# bbbear

金鐘站好似未開, 尖沙咀站反而開左