今次到海南145毛卡要實名

今早收到SMS,海南145毛卡要實名補資料(已實名軍人証 ),否則12月20日起被停機....

之前已放棄東毛不轉名實名,今次連海南毛都要放棄了....

今早收到SMS,海南145毛卡要實名補資料(已實名軍人証 ),否則12月20日起被停機....

之前已放棄東毛不轉名 ...
zakumark 發表於 2016-12-16 23:33

好地地仲乜要放棄東毛呢

好地地仲乜要放棄東毛呢
jbnlok 發表於 2016-12-17 00:56

樓上ching梗係一炸聯通卡喺手啦,所以焗住放棄東毛啫

via HKEPC Reader for Android

回覆 2# jbnlok

東毛只用剩幾元,現在已經少上國內工作,再加上要請假上東莞攪實名,時間和金錢成本太貴了,諗住還有張海南145上網毛卡,所以放棄東毛不用,估唔到海南毛都陣亡了.....

其實9月尾時,我張用了四年的浙江寧波電信一毛一分鐘卡首先要補實名,現在所有毛卡宣佈死亡。

回覆  jbnlok

東毛只用剩幾元,現在已經少上國內工作,再加上要請假上東莞攪實名,時間和金錢成本太貴了,諗住還有張海南145上網毛卡,所以放棄東毛不用,估唔到海南毛都陣亡了.....

其實9月尾時,我張用了四年的浙江電信1MB一毛卡首先要補實名,現在所有毛卡宣佈死亡zakumark 發表於 2016-12-17 10:03

包括埋"浙江"卡?

回覆 4# zakumark

如果你嗰張係0補底東毛卡, 上去一次"過戶"都係有限時間同錢(來回4個鐘, 200元內車費).
但張卡可以長KEEP喎. 除非你將來都唔打算返大陸啦, 如果唔係暫時無邊張卡(長KEEP計)抵過東毛...

回覆 5# post

更正,我的是浙江寧波電信一毛一分鐘毛卡,是中電信的。
我意思是我手上所有毛卡宣佈死亡。

回覆 6# kkchuang

我張毛卡是舊東毛卡,不是一元補底,用了3年多,當年30元淘返來用,以前每次上廠都是用一起沃流量收whatsapp和wechat,一般夠用,好少扣錢。

現在手上還有一張聯通真0月租一卡双號和一張中移從化卡,0月租一樣可以用一起沃,試過打whatsapp call回香港都還可以,所以放棄東毛了。

回覆  kkchuang

我張毛卡是舊東毛卡,不是一元補底,用了3年多,當年30元淘返來用,以前每次上廠都是用一 ...
zakumark 發表於 2016-12-17 10:55

師兄巧有定力!抵讚!呢度唔少師兄姐都認中曬卡毒,一人坐擁一炸大陸卡

樓上ching梗係一炸聯通卡喺手啦,所以焗住放棄東毛啫  

via HKEPC Reader for Android ...
WING1888 發表於 2016-12-17 08:18

原來樓主係鮮有冇中卡毒嘅清新男