東莞毛卡 來電顯示

已知東莞毛卡(打入)冇來電顯示,但在以下情況:

1) 在香港由毛卡打岀香港/大陸號碼

2) 在大陸由毛卡打出香港/大陸號碼

請問對方手機能否顯示毛卡號碼?

你冇來顯,咁接電話個方有冇來顯先?有就有,冇咪冇囉

回覆 1# post

(1)
在香港用東毛打大陸號碼會顯示毛卡號( 但對方要有來顯功能 ),撥打香港號通常無來顯,除非打香港的一卡双號電話卡的香港號才有顯示

(2) 同上

回覆  post

(1)
在香港用東毛打大陸號碼會顯示毛卡號( 但對方要有來顯功能 ),撥打香港號通常無來顯,除 ...
zakumark 發表於 2016-12-17 11:17

你冇來顯,咁接電話個方有冇來顯先?有就有,冇咪冇囉
lasally 發表於 2016-12-17 10:59

多謝指教。

回覆  post

(1)
在香港用東毛打大陸號碼會顯示毛卡號( 但對方要有來顯功能 ),撥打香港號通常無來顯,除 ...
zakumark 發表於 2016-12-17 11:17

乜原來係咁?一直以為打香港冧把都會顯示來電添!?以為有冇來顯只關接嗰個有就有,冇就冇添!一陣試下先

大陸是不可以隱藏來顯的。當電話漫遊到香港時,打出有沒有來顯,要視付漫遊時使用的電訊商自己的設定,又如打出者用回撥打出也可能未能顯出正確來電者號碼

啱啱試過東毛在香港打香港3hk同CSL都有顯示東毛冧把喎!

雷電顯示功能不嬲都唔係指對方睇唔睇到

雷電顯示功能不嬲都唔係指對方睇唔睇到
eeeuser 發表於 2016-12-17 16:58

所以反而唔想比對方睇到雷電,就喺自己打出時加字頭囉!如果唔係,其實係冇得自動隱藏冧把嗰喎!

大陸是不可以隱藏來顯的。當電話漫遊到香港時,打出有沒有來顯,要視付漫遊時使用的電訊商自己的設定,又如 ...
lasally 發表於 2016-12-17 16:31

師兄,即係大陸冧把直頭冇得打出時加字頭隱藏對方雷電顯示的嗎?