[操作疑難] 中移香港 vs 中移中國上網問題

用緊中移香港, 返大陸無比人block香港好多網站都上到.

如果返大陸轉用中移中國卡(大陸號碼), 上網係咪會被block晒?  如果係, 大家點拆解?

比D意見.

返大陸無比人block香港好多網站都上到?

such as?

返大陸無比人block香港好多網站都上到?

such as?
xibeilou 發表於 2016-12-26 15:14

anything outside GFW

有咩可能

香港sim卡 係大陸漫遊 咩網都可以上

你大陸出Plan/sim卡 一定block左某D網站 上唔到係好正常的事情

你大陸出Plan/sim卡 一定block左某D網站 上唔到係好正常的事情
NOSTALE 發表於 2016-12-26 15:40

咁有冇得拆解?講緊都係上下forum, Facebook呢類網站。

咁有冇得拆解?講緊都係上下forum, Facebook呢類網站。
neo338388 發表於 2016-12-26 15:44

用VPN囉

我本身有用緊大陸中聯通儲值卡 經常都係VPN 上youtube 果D

用VPN囉

我本身有用緊大陸中聯通儲值卡 經常都係VPN 上youtube 果D ...
NOSTALE 發表於 2016-12-26 15:47

係咪屋企set router就得?  唔多識想問一下個概念。。。

係咪屋企set router就得?  唔多識想問一下個概念。。。
neo338388 發表於 2016-12-26 15:51

係 呢到好多post教人set vpn

你買現成有vpn router都可以

係 呢到好多post教人set vpn

你買現成有vpn router都可以
NOSTALE 發表於 2016-12-26 15:53

啱啱轉咗Asus ac58u, 好似都有VPN, 等我搜尋下點set先。 Thanks.