最便既電話儲值咭?

我媽媽想買電話儲值咭用, 佢好少用電話, 而且只係用來本地通話, 請問最便要幾多錢一張, 同埋限期幾耐?

CSL Hello咭,每月行政費$2.5,通話費每分鐘由$0.03-$0.06,每次增值都可以延長180日有效期,不過據呢度啲師兄講最好放入3G或4G手機內用,如放入2G手機內用通話質素會極差

CMHK kabayan 也是 每分鐘 $0.03/0.06
沒有行政費。

CMHK kabayan 也是 每分鐘 $0.03/0.06
沒有行政費。
timothychu 發表於 2017-1-4 19:40

Ching你張kabayan係咁嘅收費, 點解我唔同??

via HKEPC Reader for Android

Ching你張kabayan係咁嘅收費, 點解我唔同??

pkf 發表於 2017-1-5 01:59

你係點樣唔同?

沒行政費tim

自從用咗儲值卡之後,又有另外一個睇法。
就係只係用嚟打電話,而又唔係多電話嘅話。
啲所謂通話分鐘嘅價錢(其實應該大部分儲值卡標準收費都係$0.12左右/分鐘)同埋嗰個$2~$3嘅行政費,就無謂咁計較啦。

充入卡入面嘅錢,都未用晒,又要再入錢落去增值(增有效期)啦………

是但搵一張,易過去搵Hello/Kabayan(好似要指定地點。)

CSL Hello咭,每月行政費$2.5,通話費每分鐘由$0.03-$0.06,每次增值都可以延長180日有效期,不過據呢度啲 ...
控制 發表於 2017-1-4 19:35

Nokia 101, 好似係2G, 咁用唔用到 4G儲值卡??

Nokia 101, 好似係2G, 咁用唔用到 4G儲值卡??
fredayeung 發表於 2017-1-5 10:00

應該調轉咁睇,張4G儲值卡用唔用到喺2G手機

4G儲值卡用到2G機....例如.Hello 卡都得, 不過預左會勁潛水.
Kabanyan (CMHK) 個 2G network 就ok, 我 sim2 用緊.
Smartone 我都用緊2G network, so far冇問題